Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Pompierul- poet. Cezar Haiura a lansat volumul „Iubire și zbor”

Marți, 15 ianuarie a.c., în prezența unui public numeros, plt.adj. Cezar Haiura și-a lansat volumul personal de poezie intitulat „Iubire și zbor”.
Alături de prieteni din cadrul Cenaclului Literar „Nichita Stănescu” al Ministerului Afacerilor Interne, Cezar a oferit invitaților momente inedite de poezie și muzică folk.
Lansarea a avut loc la Primăria Orașului Siret, în Sala Voievozilor.

Cezar Haiura s-a născut la 3.09.1974 în Siret. Este absolvent al Colegiului Universitar „Hyperion”, specializarea consultanţă juridică. A fost jurnalist la cotidianul „Nord Press” din municipiul Suceava (1994 – 1996). În perioada 1998 – 2006 funcţionar public.
Din 2006 până în prezent este pompier militar în cadrul ISU „Bucovina” al judeţului Suceava.

Activitate literară:

Volumul de poezii „Iubire și Zbor” – Editura Agnos, Sibiu, 2018, prefaţată de poetul Costel Stancu, membru al USR.

Volumul de poezii „Poet de contrabandă” – Editura Agnos, Sibiu, 2017, prefaţată de preot conf.univ. dr. Constantin Necula.

Antologia „Frumuseţea îngerilor înainte de revoltă”, Grupul Editorial Muşatinii şi Bucovina Viitoare, coordonator Ion Drăguşanul, Suceava, 1999.

„Antologia vinovatelor plăceri”, Fundaţia culturală „Maria Domina”, Bucureşti, 2006, coordonator Miron Manega.

A publicat în revista „Ithaca” a Centrului Cultural Român din Dublin, de asemenea în publicaţii cu caracter local şi de divertisment: „Actualitatea sireteană”, „Ecran Magazin”. Apariţii în mediul online: pe Poezie.ro, Reţeaua Literară.

Membru al cenaclului literar „Nichita Stănescu” al Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.

Despre autor, la precedenta lansare de carte, poetul Ionel Simota spune: „Cezar Haiura – un poet care s-a lăsat aşteptat în peisajul liric contemporan şi care vine în calea luminii cu acest volum, plin de maturitate, prin care curge sângele unor creaţii izvorâte din harul poetic cu care a fost înzestrat de Dumnezeu. Autorul nu poate fi confundat cu nimeni şi cu nimic, textele sale fiind pline de simboluri şi metafore personale. Trăiesc cu certitudinea că vom mai auzi de acest poet unic în felul exprimării sale cât de curând…”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*