Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Judecat pentru tentativă de omor. A lovit cu cuțitul un bărbat pentru că asculta muzică prea tare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Potrivit procurorilor, familiile inculpatului și a persoanei vatamate locuiesc în zona rurală a județului Suceava, gospodăriile lor învecinându-se, fiind delimitate de un gard. De mai multă vreme între aceste persoane există diverse disensiuni şi neînţelegeri, fără a se putea stabili pe parcursul prezentei investigaţii penale în ce au constat respectivele neînţelegeri; a rezultat însă că nu au existat până în luna iulie 2016 incidente violente între respectivele persoane.

În cursul zilei de 10 iulie 2016 persoana vătămată în prezenta cauză împreună cu fratele său şi tatăl lor au consumat băuturi alcoolice la domiciliul lor, iar pe fondul stării de ebrietate în care au ajuns au început să vorbească cu voce ridicată, au produs scandal şi gălăgie, au ascultat muzică cu volumul dat tare etc., fapt care a fost de natură a-i deranja pe vecinii lor, membrii familiei inculpatului.

În jurul orei 22:00 inculpatul a ieşit din casă împreună cu fratele său, au observat persoana vătămată în curtea casei sale şi i-au solicitat să dea muzica mai încet, cerere căreia nu i s-a dat curs la momentul respectiv. În continuare între aceste persoane a avut loc o dispută verbală, fratele inculpatului a început să poarte o discuţie pe un ton ridicat cu persoana vătămată, ambele persoane stând la momentul respectiv una în faţa celeilalte; profitând de faptul că persoana vătămată stătea cu spatele la el şi totodată deranjat de atitudinea anterioară a persoanei vătămate, inculpatul a lovit persoana vătămată din spate cu un instrument tăietor – înţepător, posibil un cuţit, în zona dorsală, cu toate că nimic din ceea ce se petrecuse anterior nu a justificat acest act de violenţă.

Un martor a apelat telefonic Dispeceratul 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical, iar persoana vătămată a fost transportată cu o ambulanţă la spital unde a rămas internată până la data de 13 iulie 2016, fiind supusă unor proceduri medicale.

Conform concluziilor cuprinse în raportul întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, persoana vătămată a prezentat contuzii cu echimoze, excoriaţii, plăgi înţepat – tăiate (una penetrantă toracică şi una pe mâna dreaptă dorsal) ce s-au putut produce prin loviri cu sau de corpuri contondente şi corpuri înţepător – tăietoare (cuţit). Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un număr de 18-20 zile de îngrijiri medicale.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*