Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Zece proiecte de peste șase milioane de euro fiecare, propuse pentru finanțare de CJ Suceava. Vezi ce presupun acestea!

Un număr de 10 proiecte, ale CJ Suceava, de peste 6 milioane ruro fiecare au fost propuse pentru finanțare.

„După recentele discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, cu doamna comisar Corina Crețu, privind dezvoltarea infrastructurii în sănătate și privind dezvoltarea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, în aceste zile am concretizat și o serie de demersuri către Banca Mondială. Banca Mondială este dispusă să finanțeze sau să identifice soluții de finanțare pentru proiecte de infrastructură mare, în valoare de minim 6,2 milioane Euro fiecare. Am avut discuții cu experți pe o serie de liste preliminare. In final noi am făcut o propunere pentru 10 proiecte mari de infrastructură, de o importanță critică pentru dezvoltarea județului Suceava și a zonei de Nord a Moldovei și a țării”, susțin reprezentanții CJ Suceava.

Pentru o bună conectare la Aeroportul Ștefan cel Mare și pentru fluidizarea traficului in Municipiul Suceava și în zonă, se are în vedere realizarea variantei ocolitoare 2.

Pentru infrastructura rutieră sunt propuse construirea a două tronsoane de drum expres Siret – Suceava și Suceava – Pașcani, precum și realizarea unui drum TransRegio Rodna (pe traseul cunoscut ca Autostrada Nordului), prin care județul Suceava și nordul Moldovei să ajungă prin granița cu Ungaria, spre vestul Europei, pe drumul cel mai scurt, cel mai rapid.

De foarte mare importanță este infrastructura feroviară, care are nevoie urgent de dezvoltare și modernizare. Aici avem în vedere modernizarea și extindere tronsonului cale ferată Dărmănești – Vicșani, modernizarea tronsonului Suceava – Pașcani, precum și realizarea intermodalului de mărfuri de la Dărmănești, care va potența și mai mult dezvoltarea Aeroportului și a viitorului parc industrial din zonă. Pentru a veni in sprijinul localităților atestate ca stațiuni turistice de interes național, pentru modernizarea infrastructurii în vederea dezvoltării turismului, avem în vedere construirea variantelor ocolitoare în localitățile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului”, precizează președintele CJ, Gheorghe Flutur.

In domeniul sănătății a fost inclusă realizarea unui spital de copii la Suceava, unde, ca titlu de noutate, a fost prevăzută aici și o maternitate nouă.

O atenție deosebită o acordăm în continuare dezvoltării Aeroportului Suceava. Cum am dat deja startul la lucrări de modernizare și extindere, aici avem în vedere decontarea cheltuielilor pe care le facem cu aceste investiții”, susține Flutur.

Cele 10 proiecte se pot înscrie în cadrul unor strategii și documente programatice deja existente, cunoscute la nivelul forurilor europene, precum MasterPlanul General de Transport, Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbană, Planurile de Mobilitate Urbană sau Planurile de Amenajare a Teritoriului Județean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*