Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Membrii unui clan, care au băgat în teroare mai mulți administratori de firme sucevene, au fost condamnați. Ce pedepse au primit

Cei 16 membri ai unui clan, care au băgat în teroare localnicii din Gura Humorului, Stulpicani și Frasin, au fost condamnați, joi, de magistrații Tribunalului Suceava. Decizia nu este însă definitivă.

1. Marian Catrinar – 7 ani pedeapsa principală și 4 ani și 6 luni „interzicerea drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal de la 1968 (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă complementară”.

2. Alexandru Constantin Flocea, zis Ali- 4 ani și 6 luni închisoare, pedeapsa principală și „4 (patru) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal de la 1968 (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă complementară”.

3. Alexie Pitisciuc, zis Vîju- 4 (patru) ani şi 10 (zece) luni închisoare, cu titlu de pedeapsă principală şi 4 (patru) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal de la 1968 (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă complementară.

4. George Ștefan Flocea la opt ani și șase luni de închisoare.

5. Vasile Tiberiu Flocea, zis Baia-  7 (şapte) ani închisoare, la care se alătură pedeapsa complementară de şi 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni

6. Eugen Miftodie Lucuțar, zis Ginel -la o pedeapsă principală de 3 (trei) ani închisoare, şi 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal de la 1968 (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă complementară. Instanța „dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe o durată de 5 (cinci) ani şi 6 (şase) luni, ce va constitui termen de încercare pentru inculpat”.

7. Ionel Remus Șecman, zis Copilu, Poloboc – 7 (şapte) ani închisoare, la care se alătură pedeapsa complementară de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni .

8. Ilie Iulian Țîfui- 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor, cu suspendare

9. Lehaci Laurențiu Constantin- 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare cu titlu de pedeapsă principală, şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor.

10. Marinel Creuco- achitat

11. Ionica Ecaterina Chiriac- achitat

12. Toader Flutur- achitat

13. Ionel Flocea, zis Bombonel- 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare, cu titlu de pedeapsă principală şi 3 (trei) ani interzicerea drepturilor

14. Hurjui Cristi Costel- achitat

15. Flocea Ionel, zis Plai-  încetează procesul împotriva acestuia ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.

16. Creuco Vasile- achitat

Aceștia au fost trimiși în judecată de DIICOT Suceava, în martie 2012, fiind acuzați că fac partea dintr-o grupare care i-a terorizat pe localnicii din zona Gura Humorului – Stulpicani – Frasin, fiind specializați în  agresiuni, şantaj şi taxe de protecţie, dar și contrabandă cu ţigări.

Clanul s-a format prin 2008 și au început să solicite taxe de protecție, taxe de „șmecher” unor administratori de societăţi comerciale, transportatori de persoane, mici întreprinzători, etc.

Șeful grupării era Alexie Pitişciuc zis „Vîju”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*