Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Ați cumpărat file de somon din Auchan? Să știți că este infestat cu Listeria

Auchan a notificat ANSVSA cu privire la retragerea File-ului de somon de Alaska afumat, în care a fost detectată bacteria Listeria monocytogenes.

Persoanele care au achiziționat produsul sunt avertizate să nu le mai consume, le pot returna și își vor primi banii înapoi.

like facebook, suceava, news, stiriBacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea bacteria se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri, germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice.
Totuși, dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă. În acest caz, printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*