Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Trei bărbați cercetați pentru tăiere ilegală de arbori

Trei bărbați,  unul de 39 de ani din municipiul Fălticeni, unul de 38 de ani din orașul Dolhasca și ultimul de 40 de ani, din comuna Râşca, care au tăiat fără drept, 12 arbori din speciile salcie şi arin, situaţi pe malul pârâului Slătioara, sunt cercetați de polițiști. Ei au fost identificați, miercuri, de o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei  pe raza comunei Râșca.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, polițiștii au stabilit faptul că cei trei bărbați au tăiat ilegal, cantitatea de 8,479 m.c. de lemn, în valoare de 2.253 lei.

Materialul lemnos provenit de la cele 12 cioate, a fost identificat la fața locului, fiind predat în custodie unui reprezentant al Primăriei Râşca, terenul de pe care s-a efectuat tăierea aparţinând domeniului public.

Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru „tăierea fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*