Sâmbătă 25 Ianuarie 2020, Actualizat acum 24 zile 12:00 am

 

Indivizii care au torturat şapte tinere şi le-au obligat să cerşească și-au primit pedeapsa. Ce au decis magistrații

Indivizii care au torturat mai multe tinere și le-au obligat să cerșească și-au primit pedeapsa. Tribunalul Suceava i-a condamnat pe membrii clanului de romi din Câmpulung Moldovenesc la închisoare pentru trafic de minori, tentativă de omor, lovire sau alte violențe.

Gheorghe Lazăr  a primit 12 ani și opt luni de închisoare, acesta mai are un rest de pedeapsă neexecutat de 3.7353 de azile de închisoare, Gheorghe Lazăr zis „Norocel” – zece ani de închisoare, Florea Lazăr – șase ani și trei luni de închisoare, Tudor Lazăr- zece ani, Livica Motan- zece ani de închisoare, Pardalian – șapte ani de închisoare. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă.

Gheorghe Lazăr, de 76 de ani, Pardalian Lazăr, de 29 de ani, Tudor Lazăr, de 42 de ani, Livica Motan, de 37 de ani, Gheorghe Lazăr, zis Norocel, de 31 de ani şi Florea Lazăr, de 22 de ani au scos bani grei din exploatarea cerşetoriei.

tigani arestati (4)Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2013 – 2015, suspecţii au racolat şapte victime, dintre care trei erau minore, profitând de stareavădită de vulnerabilitate în care acestea erau, provenite din familii dezorganizate cu o situaţie materială deosebit de precară, pe care le-au exploatat prin obligarea practicării cerşetoriei în folosul lor, obligându-le să apeleze în mod repetat la mila publicului în diferite localităţi rurale sau urbane, în care săptămânal erau organizate târguri şi pieţe, atât pe raza judeţului Suceava dar şi în alte judeţe din ţară: Cluj, Neamţ, Botoşani, Arad, Bihor şi Iaşi, sumele câştigate fiind însuşite în totalitate de către traficanţi.tigani arestatiVictimele erau supravegheate în permanenţă de către traficanţi, aceştia apelând şi ei la mila publicului pentru a cere ajutor material, simulând diferite handicapuri fizice, deşi erau apţi de muncă.

În  acest mod traficanţii le supravegheau pe victime şi totodată le creau convingerea că practicarea cerşetoriei reprezenta un mod de viaţă şi o sursă sigură de venit. Activitatea infracţională a suspecţilor se desfăşura prin constrângere, respectiv prin ameninţări cu bătaia şi chiar cu moartea, şi înfometare. De asemenea, din probele administrate la dosar, a reieşit că suspectul Gheorghe Lazăr, din toamna anului 2011 şi până la începutul lunii septembrie 2013, a supus-o unui regim de înfometare şi de însetare pe victima P.N., adoptând un comportament violent faţă de aceasta.

tigani arestati (6)Concret Lazăr o lega de mâini şi de picioare, îi punea un căluş în gură pentru ca vecinii să nu audă ţipetele victimei, după care o lovea cu pumnii sau cu tot ce îi cădea la îndemână. Victima primea de mâncare doar resturi adunate de prin gunoaie.În urma regimului inuman şi degradant la care a fost supusă de Gheorghe Lazăr, viaţa victimei a fost pusă în primejdie, doar intervenţia promptă a unei alte persoane, a dus la salvarea de la moarte a minorei.

Gheorghe Lazăr, deși prevalează ca fiind bolnav și are probleme cu inima are un trecut sumbru. În  data de 17 februarie 2001, care pe atunci avea 63 de ani şi fiul său minor care poartă acelaşi nume însă este poreclit,, Norocel,, au omorât o tânără de etnie rromă, după ce cu jumătate de an înainte au mai făcut o victimă. tigani arestati (9)Cei doi şi-au făcut un obicei în a racola ţigănci tinere, pe care le aduceau în locuinţa lor din Câmpulung Moldovenesc. După ce femeile erau schingiuite, membrii clanului Lazăr îşi satisfăceau şi poftele carnale. Necunoscutele erau apoi ucise, metoda folosită în ambele crime fiind aceeaşi: strangularea.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*