Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO Casa unui tânăr din Dolhasca, distrusă de un incendiu. Cum îl puteți ajuta

Casa unui tânăr din Dolhasca a fost distrusă de un incendiu marți dimineață. Gheorghiță Cucu, copilul care a fost ajutat de părintele Gheorghe Saftiuc să își facă căsuța, a rămas fără acoperiș deasupra capului în plină iarnă din cauza unui incendiu produs de la coș de fum necurățat.

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Dolhasca.

Deoarece nu se afla nimeni acasă, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar la sosirea pompierilor, flăcările se manifestau violent la casa de locuit, cu pericol de propagare la o locuință învecinată și la alte construcții anexe.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:45.
Casa a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Au mai ars elemente de tâmplărie, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interior. S-au degradat pereții portanți, construiți din BCA.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa învecinată, un garaj și alte construcții anexe.

„In aceasta dimineața a avut loc un incendiu la locuianta lui Cucu Gheorghiță, copilul care a crescut alături de noi, prin grija preotului Saftiuc Gheorghe, in cadrul Căminului de Copii, Sfântul Gheroghe din Dolhasca. Așa ca, fac un apel pe aceasta cale, către toți cei care vor si pot sa ajute acest tânăr fără părinți, sa ne sustina in demersul nostru de a-l ajuta pe acest, sa-și reconstruiască aceasta casa. Relații puteți obține la sediul primariei orașului Dolhasca. Sa încercam acum, in pragul sărbătorilor de iarna, sa dam dovada ca putem fi solidari și de ce nu, mai buni unii cu alții. Voi cere consilierilor locali sa aprobe rectificarea bugetului, pentru acordarea unui sprijin financiar din partea primariei, in prima ședința de Consilu Local”, este îndemnul  transmis de primarul orașului Dolhasca, Decebal Isachi.

like facebook, suceava, news, stiri

Cei care vor și pot să îl ajute pe Gheorghiță Cucu, pot face donații în conturile de mai jos:

Contul in lei, deschis la CEC Bank:
RO13CECEB00008RON0385757
Contul in euro:
RO49CECEB000B2EUR0385780

Gheorghiţă a fost abandonat de mamă şi trimis la orfelinat. La vârsta de 11 ani, a ajuns la casa de copii a preotului Gheorghe Saftiuc, care ajutat de soţia sa, preoteasa Mioara, a transformat o şcoală abandonată într-o casă de copii. Preotul Saftiuc i-a făcut cadou o bucată de teren, pe care apoi l-a ajutat să-şi construiască o casă. Casa i-a fost afectată, marți, de incendiu.

Casa distrusa de incendiu- Detalii: www.suceavanews.ro

ISU Suceava- Casa distrusa de incendiu- Detalii: www.suceavanews.ro

Publiée par SuceavaNews.ro sur Mardi 11 décembre 2018


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*