Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

32 de percheziții ale procurorilor DIICOT la Suceava. Șapte indivizi au fost săltați pentru audieri

Un număr de 32 de percheziții domiciliare au avut loc marți pe raza județului Suceava și două pe raza municipiului Bistrița, într-un dosar de contrabandă instrumentat de DIICOT.

Șapte persoane au fost ridicate și duse la audieri. Este vorba despre Oblezniuc Pavel, de 27 ani, din comuna Moldovița, Nicuțari Cosmin, de 35 ani, din comuna Vatra Moldoviței, Negură Mircea-Artion, de 28 ani, din comuna Vatra Moldoviței, Naida Ilie, de 37 ani, din comuna Izvoarele Sucevei, Volanschi Constantin, de 31 ani, din orașul Frasin, Moisa Constantin, de 27 ani, din comuna Vatra Moldoviței și Buga Florin-Tudor, de 38 ani, din comuna Frumosu.

5 dintre aceștia urmează să fie prezentați Tribunalului Suceava, miercuri,  cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, iar față de restul urmând a fi instituită măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

Anchetatorii au ridicat în urma perchezițiilor  49.880 țigarete de proveniență extracomunitară, sumele de 5.090 euro și 107.882 lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă (înscrisuri, stații de emisie recepție, etc.).

Membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, din care 594.800 de țigarete au fost capturate de către organele de poliție, prejudiciul estimativ cauzat bugetului
consolidat al statului se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale,
sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava, în vederea stabilirii
întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*