Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Apă murdară sau sărată. De cinci ani, de asta au parte, când dau drumul la robinet, locuitorii unui oraș din judeţul Suceava

Apa nu este potabilă, după cum o spun şi autorităţile locale, iar oamenii nu o pot folosi decât atunci când spală rufele. Pentru că s-au trezit că li se strică robineţii, boilerele sau maşinile de spălat, au fost nevoiţi să-şi pună filtre, scrie Observator.tv.

Locuitorii din Dolhasca sunt diperaţi. De cinci ani de zile, sunt nevoiţi să-şi cumpere sau să care de la fântâni, chiar şi de la un kilometru, apa de băut. Iar ca să poată spăla rufele, şi-au pus filtre. Altfel, hainele albe devin maron.

Explicaţia este că apa provine din niște puțuri săpate prin 2004, când alimentau doar niște cișmele. Odată cu extinderea rețelei, care a devenit suprasolicitată, situația s-a înrăutățit.

like facebook, suceava, news, stiriAdrian Popa, viceprimarul oraşului Dolhasca: Avem neplăcere în privinţa distribuirii apei pe reţea datorită faptului că coloana a fost comaltată în anii precedenţi. A fost trecută pe direct, n-a fost băgată prin filtre.

Autorităţile au schimbat filtrele, însă degeaba. În alte două sate, care aparțin tot de Dolhasca, apa este curată, însă există alte probleme. Sătui, oamenii au postat filmulețe şi pe internet.

Primarul oraşului recunoaște că nu mai există aviz de la Direcţia de Sănătate Publică pentru apă. Spune însă că are un proiect aprobat pentru a remedia situaţia.

Decebal Isachi, primarul oraşului Dolhasca: În momentul de faţă chiar suntem suntem în procedura întocmirii caietului de sarcini în vederea derulării licitaţiei.

Edilul speră ca, într-un an şi jumătate, problema să fie rezolvată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*