Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ziua Bucovinei sărbătorită la Suceava cu sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi, din donații

Sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi au făcut cunoştinţă cu ceaunele încinse! Totul pentru ca sucevenii să poată degusta o porţie delicioasă de fasole cu cârnaţi. Vor sărbători Ziua Bucovinei. Şi cum Moldova a fost prima care s-a unit cu Ţara Românească, bucovinenii vor fi primi care dau startul manifestărilor culinare cu ocazia Centenarului Marii Uniri, scrie Observator.tv.

Încă de la primele ore ale dimineţii, angajatele cantinei de ajutor social din Suceava s-au apucat de lucru. Au ales la mână 300 de kilograme de fasole.

n timp ce unele dintre bucătărese alegeau boabele de fasole, altele au spălat, curăţat şi ras 100 de kilograme de morcovi.

Apoi, 100 de kilograme de ceapă au ajuns sub lama cuţitului aprigelor bucătărese, iar apoi au făcut o baie de ulei.

60 de kilograme de gogoşari au fost transformaţi într-o delicioasă pastă ce va fi adăugată uriaşelor ceaune în care fierb de zor boabele de fasole.

Sucevenii care vor veni mâine pe esplanada casei de cultură vor primi o porţie de iahnie de fasole, iar dacă nu ţin post, alături vor avea un cârnat de porc făcut la cuptor. Iar cum se anunţă temperaturi scăzute, oamenii vor primi şi un întăritor.

Cinci mii de porţii de mâncare vor ajunge în mâinile localnicilor. Pentru acest festin Primăria nu a scos nici un ban din buget, toate ingredientele au fost cumprate din donaţii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*