Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn oprite de polițiști la Marginea și Horodnic de Sus

Două transporturi ilegale de lemn au fost oprite de polițiști la Marginea și Horodnic de Sus.

La 14.11.2018, ora 08.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un bărbat de 20 de ani, din județul Botoșani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc din speciile fag și arin.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 315 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 14.11.2018, ora 10.30, o patrulă mixtă din cadrul Posturilor de poliție Horodnic de Sus și Sucevița a oprit pentru control, pe DC 45 din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un bărbat de 21 de ani, din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,80 m.c. lemn de foc din specia fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 386 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*