Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Cum să îți construiești o casă ECO și ce materiale ai nevoie

In ultimii ani, tot mai multe familii aleg sa opteze pentru o locuinta ecologica, prietenoasa atat cu mediul, folosind responsabil resursele, cat si cu locuitorii ei, scutind de o mare parte din cheltuielile de intretinere. In ce consta o casa eco si ce avantaje prezinta aceasta? Vei afla din acest articol mai multe legate de o structura proiectata pentru folosirea cat mai responsabila a resurselor mediului si obtinerea unui spatiu cat mai util, extrem de confortabil, durabil si econom.

In scopul construirii unei case ecologice, materialele folosite trebuie sa se incadreze in cateva standarde de baza. Iata care sunt acestea:

  1. Materii prime

Unul din criteriile pe care se bazeaza construirea unei case eco este folosirea materialelor locale. Acest lucru ofera un mare avantaj zonei in care urmeaza sa locuiesti si, totodata, incurajeaza un consum de energie mult mai mic. Daca te vei folosi de materii prime si materiale locale, vei proteja mediul de impactul transportarii materialelor, vei incuraja procesul de fabricatie la nivel local, ceea ce inseamna si un nivel redus de emisii CO2. Asadar, poti incuraja economia regiunii in care vei locui de acum incolo.

  1.       O izolare eficienta

In Romania, potrivit climei, o casa are nevoie de incalzire interioara, in medie, cinci luni pe an. Insa, in perioadele caniculare, cand temperaturile sunt foarte ridicate, temperatura din interiorul locuintei trebuie sa fie mult mai scazuta, pentru a te bucura de un mediu cat mai confortabil si benefic sanatatii tale si a familiei. Asadar, una dintre cele mai puternice calitati pe care le poate avea o locuinta eco este intocmai izolarea termica. Prin acest lucru trebuie sa asiguri un consum de energie scazut, prin folosirea panourilor solare sau a altor mijloace economice de incalzire, ca cele de pe Dbsolar.ro, potrivite nevoilor tale, in functie de proiectul ales.

  1.      Reciclarea

Atunci cand construiesti o locuinta eco, trebuie sa ai in vedere tot ciclul ei de viata. Prin urmare, o atentie sporita de la inceputul proiectului de casa, pana la alte renovari viitoare sau schimbari majore. Care sunt avantajele folosirii materialelor reciclabile? Acestea scad consistent producerea de deseuri si reduc cu mult cheltuielile care apar in momentul achizitionarii unor materiale noi. Multe persoane aleg blocurile de BCA reutilizabile,care iti permit eventuale modificari in timp, fara sa fie nevoie sa le inlocuiesti cu altele noi.

  1.       Materialele regenerabile

Printre cele mai importante criterii ce definesc o locuinta verde (eco), este sustenabilitatea. Iar atunci cand vine vorba despre resurse naturale, acest lucru inseamna folosirea si prelucrarea acestora intr-un anumit ritm, care sa permita o regenerare cat mai rapida. Indiferent de ce materiale este vorba, apa sau lemn, o exploatare brutala si excesiva a acestora poate sa produca dezechilibre care pot afecta intr-o mare masura ecosistemul.

  1.      Durabilitatea

Cu siguranta, dorinta fiecarei familii este sa aiba o locuinta care sa dureze cat mai mult, fara sa aiba modificari in timp. Daca vei folosi materiale ce respecta cele mentionate mai sus, tot ce iti mai ramane de facut este sa ii asiguri casei tale durabilitatea. Este usor sa asociezi acest gen de materiale cu o locuinta eco, deoarece sunt foarte prietenoase cu mediul. Chiar daca reprezinta o investitie mai mare in prim plan, sunt mult mai convenabile decat materialele mai ieftine, supuse infiltratiilor si degradarii.

In concluzie, casele ecologice sunt acele locuinte durabile in timp, pentru care se folosesc materiale sustenabile si de cea mai buna calitate, asigurand un confort sporit. Ele reprezinta un spatiu sanatos pentru locuitorii lor si sunt in totalitate prietenoase cu mediul inconjurator.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*