Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

O tânără din județul Suceava, în semifinala Vedeta populară

O tânără de 18 ani, din județul Suceava, a ajuns în semifinala concursului Vedeta Populară de la Tvr1. Alexandra Dan a fost ultima concurentă a ediţiei cu numărul 4 Vedeta populară, dar a terminat pe locul 1. Alexandra Dan este a patra semifinalistă a concursului Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică seară, la TVR 1.

like facebook, suceava, news, stiriVine din inima Bucovinei, de la Putna şi, mai în glumă, mai în serios, spune că a început să cânte înainte chiar să vorbească. Bunica ei i-a descoperit talentul şi i-a sădit în suflet pasiunea pentru muzică, se arată într-un comunicat al TVR1.

“Nu mi s-au întâmplat multe lucruri până la 18 ani”, îşi începe povestea Alexandra povestea, “dar într-o zi mi-am pierdut o mână – pe tatăl meu”.

În acea zi, şi-a dat seama că era prea mică ca el să plece şi mult prea mare ca să accepte acest lucru. Bunica şi mama Alexandrei spun că fata lor are forţă să meargă mai departe şi speră ca ea să poată râde din nou din toată inima. Până atunci, toate trei se ghidează după o vorbă a tatălui: “ai tot timpul din lume, dar hai să ne grăbim!“.

Alexandra Dan a interpretat în concurs, la prima probă de la Vedeta populară, La căsuţa cea din vale, o doină despre pierderea unui tată, cântec pe care l-a învăţat cumva şi pentru că a trecut printr-un moment de cumpănă în viaţă (pierderea părintelui ei). Juriul a fost impresionat de interpretarea ei şi i-a spus numai cuvinte de laudă.

După o doină plină de jale în prima probă, Alexandra Dan şi-a ales un cântec de joc pentru proba a doua şi o parteneră de scenă pe măsură: Elena Pădure.

TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, în cel mai important show de folclor din România. Ediţia cu numărul 5 Vedeta populară duminică, 11 noiembrie, de la ora 21.00.

Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*