Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Plăci omagiale dezvelite cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la Palatul Administrativ

Evenimentul omagierii Centenarului Marii Uniri a avut loc sub egida Consiliului Județean Suceava, prilej cu care au fost dezvelite două plăci omagiale la Palatul Administrativ care evidențiază intrarea Armatei Române, la Suceava, la data de 6 noiembrie 1918.

like facebook, suceava, news, stiriAu participat, alături de președintele CJ, Gheorghe Flutur, subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, vicepreședintele CJ, Viorel Seredenciuc, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situați de Urgență, Inspctoratului Județean de Jandarmi, ai Centrului Militar Județean Suceava și ai unor instituții descentralizate.

În preambulul luărilor de cuvânt, Corala “Ciprian Porumbescu”, dirijată de preot prof. Lucian Ionuț Tablan Popescu, a dat glas imnului național „Deșteaptă-te Române” și cântecului patriotic „Pe-al nostru steag e scris unire”.

Placa omagială marchează momentul intrării, în Suceava, a detașamentului de grăniceri condus de maiorul Anton Ionescu, dar a fost aleasă ziua de astăzi pentru desfășurarea festivității avându-se în vedere că, la data de 5 noiembrie 1918, s-a dat ordinul de intrare a armatei române în Bucovina.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*