Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Diagnostic șocant pentru un elev din Suceava. Părinții au nevoie de 30.000 de euro pentru a-i salva viața

Foto: Facebook

Yannis Adrian este elev în clasa a V-a la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Yannis era un copil absolut normal până acum șapte săptămâni când într-o zi de școală s-a simțit rău și a suferit o paralizie a mâinii și piciorului drept. Părinții l-au luat imediat și l-au dus direct la UPU, la Spitalul Județean Suceava. După un examen RNM și o investigație la computerul tomograf părinții au primit diagnosticul crunt de tumoră de trunchi cerebral, neoperabilă și cu o rată de supraviețuire de aproximativ trei-șase luni.
like facebook, suceava, news, stiri
A urmat o lună de coșmar, timp în care părinții disperați au încercat să găsească soluții să-și salveze copilul și să primescă o speranță că există șansa unui tratament. Părinții au luat la rând toate clinicile de stat și private din România însă nu au primit niciun răspuns îmbucurător, șansele oferite de medicii romnâni au fost 0. Atât medicii de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iași, cât și neurochirurgii pediatri din București s-au pronunțat nefavorabil în această situație.

Singura speranță a lui Yannis pare să fie la o clinică din Roma, unde părinții au găsit o portiță de salvare, iar copilul lor a avut parte de un set de investigații mult mai amănunțite. În urma a patru zile de controale și analize, Yannis a primit diagnosticul de malformație vasculară la nivel cerebral. Această malformație plesnise și de aici s-a produs paralizia temporară.

Întorși din Italia de câteva zile părinții încearcă să facă rost de formularul S2 de la Casa de Asigurări de Sănătate. Costurile unei astfel de intervenții se ridică la aproximativ 30.000 de euro ceea ce pentru familie reprezintă o sumă uriașă și greu de acoperit.

Se pare că birocrația din România vrea să-i îngenuncheze cu totul pe părinți și să le ia orice speranță. Pentru a primi formularul S2, fostul E112, trebuie îndeplinite două condi­ții cumulative, și anume tratamentul respectiv să se regăsească printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asigurații din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România și acest tratament să nu poată fi acordat în intervalul de timp necesar în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă a bolii.

Părinții lui Yannis au acum nevoie de o recomnadare medicală pentru intervenția chirurgicală din Italia, dar se pare că nu o vor obține prea curând deoarece medicii din România au emis o rată redusă de supraviețuire în acest caz și au spus din start că nu poate fi vorba despre o intervenție chirurgicală. Aceste documente ar trebui să fie semnat de către un profesor neurochirurg pediatru.

Cei care vor să-i ofere o șansă la viață acestui copil frumos și talentat pot depune bani, în contul deschis pe numele mamei lui Yannis, la BRD în lei și în Euro.

Moraru Mihaela,

Cont în LEI: IBAN RO95BRDE340SV12038813400, Număr cont: SV 120338813400.
Cont în EURO: IBAN RO19BRDE340SV70905753400, Număr cont: SV 70905753400.
Cont în lire:  Short code: 30-84-76 , Account number: 74265468

Sursa: Anunț strângere de fonduri Facebook


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*