Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Klaus Iohannis: Bucovina de astăzi înțelege spiritul marilor sacrificii, al proiectelor și deciziilor de acum un secol

Președintele României, prezent miercuri la Cetatea de Scaun a Sucevei, a declarat că Marea Unire nu ar trebui privită ca pe o moștenire cuvenită, ci ca pe o responsabilitate mare.

„Vă invit să primim Marea Unire nu ca pe o moștenire cuvenită sau ca pe un dar al istoriei binemeritat. trecerea în al doilea Centenar al modernității noastre comune trebuie să fie mai degrabă prilejul asumării unei mari responsabilități, să-i cinstim cu adevărat pe marii noștri înaintași contribuind, la rândul nostru, la proiectul unei Românii care avansează prin valori și aspirații europene, o patrie dreaptă pentru toți cetățenii săi, fără discriminare sau excepții”, a declarat Iohannis.

like facebook, suceava, news, stiriȘeful statului a mai precizat că Marea Unire din 1918 nu este doar un eveniment dedicat manualelor de istorie, care să fie doar din când în când evocate, ci ar trebui privit ca pe un mesaj de a nu abandona niciodată proiectele de dezvoltare, de la infrastructură până la asigurarea proiectelor de educație de sănătate, pentru ca românii să trăiască mai bine în țara lor.

„Bucovina de astăzi înțelege spiritul marilor sacrificii, al proiectelor  și deciziilor de acum un secol. Suceava aniversează Centenarul Unirii Bucovinei cu România prin proiecte concrete de dezvoltare locală, prin promovarea competențelor și a creativității”, a adăugat Iohannis.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*