Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Președintele României va fi prezent, miercuri, la Suceava. Va depune o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent, miercuri, 31 octombrie, la Suceava.  Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, el va depune o coroană de flori la bustul unionistului Iancu Flondor, monument inaugurat lângă Palatul Administrativ din Suceava.

Pot să vă anunţ astăzi că am fost deja informat că miercuri, 31 octombrie, va fi prezent la Suceava preşedintele României, Excelenţa Sa domnul Klaus Werner Iohannis, pentru a depune o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor. Sigur că ne onorează acest lucru şi ne onorează şi faptul că noi contăm, Bucovina, această parte de ţară, şi în evenimentele Centenarului Marii Uniri şi vă invităm şi pe dumneavoastră să participaţi”, a spus Flutur.

Oficialitățile Sucevei, parlamentari, politicieni, oameni de cultură și zeci de suceveni au participat, sâmbătă, la dezvelirea bustului celui numit artizanul Unirii Bucovinei cu România, Iancu Flondor.

Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți, apoi au urmat mai multe evenimente cultural- artistice.

like facebook, suceava, news, stiri Este un proiect realizat împreună cu Consiliul Județean Suceava. Acesta este considerat arhitectul Unirii Bucovinei cu România. Fără Iancu Flondor, spunea Sextil Pușcariu, revoluția de unire a Bucovinei cu România nu ar fi reușit. Trebuie pus alături de Ionel Brătianu, Iuliu Hossu sau Vasile Goldis, mari personalități cu merite deosebite în realizarea României Mari. Să-l cinstim cum se cuvine și să-l purtăm în rugăciuni pe Iancu Flondor cel care ne-a lăsat o deosebită moștenire morală și spirituală”, a specificat primarul Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*