Miercuri 11 Decembrie 2019, Actualizat acum 344 zile 12:00 am

 

Polițiștii suceveni le-au pus gând rău șoferilor băuți. Aproape 500 de conducători testați cu etilotestul

În perioada 19.10.-21.10.2018, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați pe linie rutieră, au organizat o acţiune pe raza județului pe linia identificării conducătorilor auto care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, în cadrul căreia au fost testați cu aparatul etilotest 490 de conducători auto, fiind constatate 17 infracțiuni, din care 7 alcoolemii, 3 conducere fără permis și 7 alte cauze.
Polițiștii au aplicat 213 sancţiuni contravenționale, în valoare de 74.904 lei, din care 90 pentru încălcarea regimului legal de viteză, au reținut 16 permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare, din care 4 pentru lipsă ITP, 4 pentru defecțiuni tehnice și 5 alte cauze, potrivit unei informări a IPJ Suceava.

like facebook, suceava, news, stiriLa 21.10.2018, în jurul orei 15.28, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava, a urmărit și oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Udești, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din orașul Salcea, înregistrat de aparatul radar cu viteza de 84 de km/h în localitate și care nu a oprit la semnalul polițiștilor. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 31 de ani, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

La 21.10.2018, ora 16.44, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni, a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul din oraşul Salcea, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, ora 19.55, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza satului Nigoteşti, din comuna Vadu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*