Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Achitare surpriză a judecătorilor într-un mediatizat dosar de corupție

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, care a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava pentru luare de mită, dar și abuz în serviciu la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani și șase luni, a scăpat de pedeapsă.

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, achitarea acestuia.

Potrivit procurorilor,  în perioada 2008-2012, Fediuc, şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret la data faptelor, în virtutea atribuțiilor de serviciu ar fi asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.

like facebook, suceava, news, stiriPentru a beneficia de această „protecție”, persoanele respective trebuiau să achite câte o taxă lunară care a fost stabilită, inițial la suma de 200 de dolari/lunar, după care a fost mărită până la 500 – 1.000 euro/lunar, la cererea expresă a lui  Fediuc.
În schimbul aceleiași „protecții”, în intervalul februarie – august 2008, Fediuc ar fi beneficiat și de favoruri sexuale din partea unei martore denunțătoare.

În perioada lunii septembrie 2008, Nelu Fediuc ar fi încercat să determine aceeași martoră denunțătoare, să-și retragă denunțul formulat împotriva lui oferindu-i în schimb suma de 12.000 euro, pe care aceasta a refuzat-o.

Fostul șef al Frontierei Siret, condamnat pentru corupție. Ce pedeapsă a primit


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*