Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

O humoreancă a depus jurământul la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat

Maria-Mihaela Pătu (Ibănescu), din orașul Gura Humorului, județul Suceava, care a deținut funcția de consilier juridic la Primăria Orașului Gura Humorului și la Consiliul Județean Suceava, în prezent inspector superior de specialitate la DGASPC Suceava și mediator autorizat, a depus jurământul de intrare în profesia de ”ARBITRU” (judecător privat) la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat, în data de 28 septembrie a.c., pe esplanada Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, făcând parte din cea de a X-a promoție de arbitri ai Tribunalului – Promoția Centenarului Marii Uniri. Aceasta a jurat să apere Constituția, legile țării, drepturile si libertățile omului și să exercite profesia de arbitru cu cinste și demnitate.

Întrebată cu privire la noua profesie, aceea de arbitru în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, Maria-Mihaela Pătu(Ibănescu) a arătat: „Am avut onoarea să fac parte din promoția a-X-a de arbitri care a depus jurământul de primire în profesie la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat, promoția Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat pe esplanada Catedralei Reîntregirii Neamului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Oportunitatea care mi se oferă, începând din acest moment deosebit de solemn, mă obligă să depun toate eforturile pentru a contribui și eu, alături de ceilalți arbitri ai Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat la evoluția și dezvoltarea arbitrajului instituționalizat în România. Îmi doresc ca arbitrajul să aibă un loc de seamă între profesiile juridice și să fie cunoscut /recunoscut la adevărata sa valoare.

”Consider că Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat este necesar societății și justițiabililor întrucît poate degreva instanțele de drept comun de un număr mare de dosare civile și totodată poate să reducă cheltuielile statului destinate susținerii justiției. Așa cum există spitale private, învățămănt privat, la fel există si justiție privată în România” – a menționat Maria-Mihaela Pătu(Ibănescu) noul arbitru al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat este o instituție privată care funcționează potrivit Cărții a IV-a din Codul de Procedură Civilă și este o alternativă la instanța de judecată.

Acest tribunal are competență de a judeca litigii civile, inclusiv latura civiă din disputele penale, cu condiția ca în prealabil părțile implicate in conflict să fi încheiat o convenție arbitrală.

Față de instanța statală acest tribunal judecă cu celeritate (în maxim șase luni), confidențialitate, costuri mult mai mici, iar hotărârile pronunțate sunt definitive, executorii și au putere de lucru judecat.

Stimați cetățeni și justițiabili ai județului Suceava apelați cu încredere la arbitrajul instituționalizat, respectiv la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat! În acest fel veți economisi timp, bani și stres, iar problemele dumneavoastră judiciare vor fi soluționate în condiții de confidențialitate!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*