Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Amenzi de 44.000 de lei aplicate de Garda Forestieră în urma unor controale

Garda Forestieră Suceava împreună cu delegații Inspectoratului de Poliție Județean au desfășurat, săptămâna trecută, o serie de controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice, zece dintre ele pe șoselele din zona Fălticeni.

Cu ocazia acestor controale s-au confiscat peste 250 mc de materiale lemnoase transportate ilegal, mare parte din ele cherestea rășinoase dar și lemn de lucru rășinoase și, mai puțin, lemn de foc de fag. Lemnul a fost expediat preponderent din Vama, Valea Moldovei sau Mălini și avea ca destinație depozitele din București. U

nul din transporturile ilegale venea de la o firmă din comuna Pipirig, județul Neamț și urma să fie primit de către o firmă din Boroaia. În patru situații, în momentul controlului se efectua al doilea transport cu același aviz iar în restul cazurilor se transportau cantități de lemn mult mai mari decât cele consemnate în avizele de însoțire.

Pe lângă confiscarea materialului lemnos transportat fără documente, în această serie de controale s-a reținut un mijloc de transport și s-au aplicat 12 amenzi, cu o valoare totală de 44000 lei, susține inspectorul șef al Gărzii Forestiere, Mihai Gășpărel.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*