Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Bărbatul care a condus beat și s-a izbit în mașina unui jandarm, care își ducea fetița la spital, a ajuns după gratii. Cât va rămâne închis

Un bărbat, din comuna Straja, a condus beat și a produs un accident de circulație, după ce a intrat cu mașina pe contrasens lovind autoturismul unui jandarm care își ducea fetița la spital.

Alexander Iosif, de 28 de ani, a fost condamnat la doi ani, cinci luni și 20 de zile de închisoare cu executare.

„La 01.10.2018, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat de 32 de ani, din comuna Straja, condamnat la 2 ani, 5 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”. Bărbatul, ce nu figura urmărit, a fost identificat de polițiști, fiind reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani”, susțin reprezentanții Poliției Suceava.

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie 2014, pe drumul judeţean de pe raza comunei Straja. Jandarmul Daniel Valter se afla la o cabană cu un grup de prieteni, iar seara fetiței sale i s-a făcut rău așa că, deși băuse, a luat decizia de a-și duce copila la spital, soția sa neștiind să conducă.

În drum spre spital, mașina acestuia a fost lovită puternic de un autoturism Audi A4, condus de Iosif Alexander, în vârstă de 28 de ani, din Straja, care a scăpat volanul de sub control pe carosabilul umed şi a pătruns pe sens opus.

Alexander Iosif avea o alcoolemie de  1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior peste 2 la mie în sânge.

Jandarmul avea o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,20 la mie. Daniel și soția sa, Daniela, au fost răniți în accident, dar fetița a scăpat nevătămată.

El a recunoscut că a condus băut, fiind achitat de acuzaţii de Curtea Militară de Apel Bucureşti


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*