Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Alertă în benzinării. Prețurile la benzină și motorină ar putea scădea

Dacă Finanţele chiar elimină supraacciza la carburanţi, aşa cum tot spune ministrul de resort, carburanţii se vor ieftini cu 38 de bani pe litru, scrie Economica.net.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a vorbit public pentru a doua oară despre intenţia de a elimina supraaccizala carburanţi, posibil în acest an. Cu cât ar coborî preţurile şi unde s-ar poziţiona preţurile noastre în raport cu cele din Europa, dacă Teodorovici chiar va opra modificarea.

like facebook, suceava, news, stiri”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului şi ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scăderea preţului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce priveşte veniturile la buget, dar pe termen lung vei avea o creştere prin creşterea consumului.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Anterior, ministrul vorbise despre această intenţie la postul public de televiziune.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acţiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoţi o taxă, dar trebuie să te uiţi la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR.

Sursa: Economica.net


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*