Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Activitate pentru prevenirea consumului de droguri în rândul copiilor din cadrul DGASPC Suceava

Reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava – respectiv Țârdea Elena, coordonator/ inspector de specialitate,  Doroftei Vasile – plutonier adjutant şef din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi – Gura Humorului şi Boşca Vasile – subinspector în cadrul Poliției Gura Humorului, au desfășurat întâlniri şi discuții tematice cu privire la prevenirea consumului de droguri prin dezvoltarea abilităţilor de evitare/refuz a consumului de droguri și prin promovarea activităţilor educative/ recreative ca alternativă la consumul de droguri, susțin reprezentanții DGASPC Suceava.
like facebook, suceava, news, stiri
Întâlnirile au drept scop informarea beneficiarilor şi a personalului educativ cu privire la pericolele şi consecinţele devastatoare ale consumului de droguri şi de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, asupra organismului uman.

Astfel, miercuri, 19 septembrie 2018, au avut loc dezbateri la care au participat un grup de beneficiari din centru precum și coordonatorul personalului de specialitate, 2 psihologi si un educator din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului , în cadrul cărora specialiştii prezenți au explicat prevederile legale aplicabile în combaterea traficului şi consumului de droguri, făcând referire la răspunderea penală a minorilor şi la importanţa adoptării unui comportament preventiv. Având în vedere implicațiile acestui tip de criminalitate asupra adolescenților, este necesară o informare permanentă a acestora asupra pericolelor la care se expun atunci când vin în contact cu astfel de produse sau doresc să obțină bani din vânzarea lor.

Recomandările specialiştilor pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri:

Nu ceda tentației de a încerca drogurile – și prima încercare comporta un risc. Știai că dependența se poate instala de la prima doza de drog?

Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni și nu ezita să schimbi anturajul atunci când constați că are preocupari (pre-) delincvente (consum de alcool, droguri, absenteism si abandon scolar).
Unele propuneri venite din partea prietenilor s-ar putea să aiba caracter imoral sau ilicit.
Dovedești că ești responsabil și ai o personalitate puternică dacă ai puterea să spui NU acestor propuneri.

Învață să fii tu însuți, chiar dacă cei din jurul tău au alte opinii!

Informează-ți prietenii și cunoștintele asupra consecințelor consumului de droguri și încearca să-i determini să nu recurgă la astfel de substanțe, prezentându-le pericolele la care se expun.

Este posibil să ai unele probleme în familie, la școală sau în relația cu prietena/ prietenul; drogurile sau alcoolul nu reprezintă o soluție, ci doar o problema în plus!

Nu intra în rețeaua traficanților de droguri, oricâte avantaje ți se pare că ai obține; gândește-te la implicațiile finale ale tranzacțiilor ilicite cu stupefiante.

Consumul de droguri poate determina comiterea unor infracțiuni pentru procurarea unei noi doze și riști să devii tâlhar, hoț sau distribuitor.

Nu ezita să ceri sprijinul celor din jur (părinți, prieteni, poliție, profesori, medici, psihologi, asistenti sociali, s.a.) pentru a scăpa de flagelul drogurilor!

Contribuie la prevenirea, combaterea și reducerea delincvenței legate de droguri – fii sigur de confidențalitatea informațiilor.

În loc să consumi droguri poți să faci sport, să mergi la un spectacol, să citești o carte, să asculți muzică, să dansezi, să desenezi etc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*