Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO Razii de amploare ale polițiștilor suceveni în parcuri. Vezi scopul controalelor!

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public.
Având în vedere aceste considerente dar şi faptul că zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora, unde să se simtă în deplină siguranţă, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a parcurilor de pe raza municipiului Suceava.

De asemenea, scopul acțiunii a fost și identificarea tinerilor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat.

Acţiunile zilnice desfăşurate în perioada 12 – 14.09.2018 au avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În fiecare zi din cadrul acţiunii, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate au mers în parcurile de pe raza municipiului Suceava şi au purtat discuţii cu cetăţenii în vederea responsabilizării şi informării acestora în vederea reducerii riscului victimal, fiind distrubuite materiale educative.

like facebook, suceava, news, stiriTotodată, în intervalul orar 19.00-01.00 Poliția Municipiului Suceava a organizat și executat o acţiuni preventiv – reactive pe linia prevenirii şi combaterii actelor cu violenţă comise în zona parcurilor şi a altor locaţii de pe raza de competență.

La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Investigații Criminale, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava în zonele și localurile pretabile la comiterea de fapte antisociale, respectiv în Zona Albina, Zona Curcubeu, zona Cartierului Obcini, Zona Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, Zona localurilor Bibliotecă, Studențească, pe strada Alexandru cel Bun (la locul de joacă pentru copii), Parcul Central, Parcul Șipote, Zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși.

La acțiunea organizată au participat zilnic un număr de 25 lucrători, din care 13 polițiști, 6 jandarmi și 6 lucrători Poliție Locală, acționând cu 8 autospeciale din dotarea celor trei structuri implicate.

Obiectivele acțiunii au fost prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, in special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor şi altor localuri de agrement; verificarea legalităţii măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea şi monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerşesc sau care vagabondează şi induc un sentiment de securitate publică.

În cadrul acţiunilor organizate au fost legitimate 384 de persoane, dispunându-se măsura avertismentului/avertizării pentru 78 de persoane pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială.

De asemenea, au fost controlate 52 de vehicule.
Au fost controlate 90 de obiective şi 20 agenţi de pază.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.620 lei.

Pozitiv este faptul că în ultimele zile nu a fost înregistrate sesizări privind infracţiuni stradale în zona parcurilor, cetăţenii având premisele de a se bucura de momente de relaxare în deplină siguranţă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*