Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Imaginația contrabandiștilor nu are limite! Țigări ascunse în tapițerii de mobilier, sub covoare, gresie și pardoseală

Imaginația contrabandiștilor nu are limite. Din fericire, nici perseverența polițiștilor…Polițiștii suceveni au identificat țigări de contrabandă ascuse în tapițerii de mobilier sau sub covoare, gresie și pardoseală. Ingeniozitatea contrabandiștilor le-a adus acestora dosare penale și perspectiva unor condamnări cu închisoare.

Poliţiştii intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, în urma unor controale organizate la mai multe unități economice au fost întocmite 9 dosare penale pentru contraband și au fost confiscate țigări în valoare de peste 26.000 lei.

La data de 13.09.2018, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale au acționat pe raza mai multor localități de pe raza județului Suceava, pe linia combaterii activităților ilicite din sfera traficului de țigarete, precum și a comerțului neautorizat
Astfel, la punctul de lucru alunei societăți comerciale, situat în mun. Fălticeni, au fost depistate 180 de țigarete de proveniență duty free, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La punctul de lucru al unei societăți din mun. Suceava, a fost depistată cantitatea de 540 țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de contrabandă, prev. și ped.de Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare;

La o altă societate comercială din mun. Suceava, a fost identificată cantitatea totală de 4260 țigarete diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de administratorul societății, un bărbat de 55 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”;
În piața agro – alimentară Burdujeni, din mun. Suceava, a fost identificat un bărbat de 54 de ani, în timp ce deținea asupra sa 2400 țigarete de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La punctul de lucru al unei societăți din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 3580 țigarete diferite mărci, de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de administratul societății, o femeie de 64 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La o altă societate din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 23.220 țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de o tânără de 24 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.
Prejudiciul estimativ cumulat pentru cele 9 infracțiuni constatate este la 26.336 lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*