Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Mesajul inspectorului școlar general, Gheorghe Lazăr, la deschiderea noului an școlar: Un sistem de învățământ nu poate fi de succes decât dacă fiecare dintre noi respectă locul pe care îl deține

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, a transmis un mesaj, la început de an școlar, către cadrele didactice, dar și către părinți și elevi.

„Prima zi de școală este întotdeauna așteptată de elevi cu emoție și speranță. Alături de copiii lor, părinții sunt încercați de aceleași sentimente nobile, amintindu-și poate de experiențele deosebite trăite în școală. Cadrele didactice sunt, la rândul lor, pregătite pentru debutul anului școlar, având așteptări și proiecte pentru perioada următoare.
like facebook, suceava, news, stiriUn sistem de învățământ nu poate fi de succes decât dacă fiecare dintre noi respectă locul pe care îl deține. Școala se construiește cu oameni care înțeleg importanța educației, contribuind în același timp la bunul mers al societății. Desigur că provocările sunt multiple, însă beneficiile unui învățământ de calitate depășesc toate piedicile.
Anul școlar trecut a fost unul al schimbărilor benefice. O parte dintre elevi au lucrat cu manuale noi, folosindu-se programe școlare moderne. În foarte multe școli din județ s-au derulat și încă se desfășoară programe PNDL care vor oferi elevilor și cadrelor didactice un mediu de lucru corespunzător.
Realizările județului în ceea ce privește învățământul nu s-au oprit aici. Elevii suceveni au avut rezultate bune atât la Evaluarea Națională, cât și la cele două sesiuni ale Bacalaureatului. Premiile obținute la nivel național și internațional în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare demonstrează, de asemenea, calitatea efortului depus în școală, profesionalismul cadrelor didactice și munca susținută a olimpicilor.
Începutul fiecărui an școlar ne amintește faptul că o societate în care școala contează are evoluția asigurată. Debutul acestui an școlar se află sub semnul Marii Uniri, motiv de sărbătoare, de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acest moment ne face să ne gândim că atunci când elevii, cadrele didactice și părinții au aceleași țeluri și înțeleg că trebuie să meargă pe același drum, uniți, respectându-și eforturile și înțelegându-și dorințele, rezultatele nu se vor lăsa așteptate.
Dragi elevi, vă urăm să aveți un an școlar bun, să învățați lucruri folositoare și să vă bucurați de realizări! Stimați colegi și părinți vă dorim putere de muncă, răbdare și răspunsul așteptat din partea celor pe care îi educați!”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*