Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

O femeie din Suceava a fost diagnosticată cu virusul West Nile

O femeie din municipiul Suceava a fost diagnosticată cu virusul West Nile, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.

Conducerea DSP a primit, în cursul zilei de vineri,  confirmarea de laborator a diagnosticului de meningita cu virusul WEST NILE la o pacienta domiciliata in municipiul Suceava, in varsta de 70 de ani.

like facebook, suceava, news, stiri„Pacienta cu o forma foarte grava de boala a fost transferata in urma cu o saptamana la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, evolutia ei prezenta fiind in usoara ameliorare. In perioada de incubatie a bolii pacienta a locuit in comuna Dumbraveni, judetul Suceava. Am solicitat primariilor din cele doua localitati luarea de urgenta a unor masuri de efectuare a dezinsectiei si de asanare a spatiilor din vecinatatea locuintelor care pot favoriza inmultirea tantarilor”, a precizat Zorescu.

Potrivit DSP, infecția nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțari infectați. Manifestarile infectiei sunt cele ale unei meningite/meningoencefalite insotite de febra pentru care recomandam adresarea urgenta catre medical de familie/unitatile medicale.

CUM IMPIEDICAM INMULTIREA TANTARILOR :
-Evacuarea apei din subsoluri;

– Repararea instalatiilor de apa si canalizare din subsoluri si din apropierea locuintelor;

– Renuntarea la pastrarea apei in butoaiele din curte sau protejarea lor de accesul
tantarilor, acoperindu-le cu capace potrivite;

– Evitarea aruncarii la intamplare de recipiente vechi (cutii de conserve, cauciucuri de automobile etc.);

– Indepartarea gunoaielor menajere in care se pot adaposti tantari.

Locuinta trebuie sa fie curata,bine aerisita si protejata de insecte (in special tantari) prin montarea unor plase metalice la ferestre.

Insectele de orice fel vor fi combatute cu insecticide administrate ritmic.

CUM SA EVITAM INTEPATURILE DE TANTARI

– Montarea de plase la ferestrele locuintelor;

– Distrugerea tantarilor din locuinte;

– Folosirea in dormitoare de dispozitive contra tantarilor;

– Seara la iesirea din locuinta se vor purta haine care apara de intepaturile de tantari (jacheta cu maneca lunga si inchisa la gat, pantalon lung);

Insecticidele: insecticidele sub forma de aerosoli pot ajuta la indepartarea tantarilor, dar acestea trebuie utilizate cu precautie, evitand inhalarea directa.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*