Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Viața unui tânăr din Suceava, distrusă de lorzii drogurilor din Brazilia. A fost împachetat cu cocaină și trimis pe mâna polițiștilor

Un tânăr din județul Suceava, care a mers la facultate la Iași, a intrat într-un cerc de oameni periculoși. Manat de mirajul unui castig consistent si rapid si-a distrus viata pe termen scurt si mediu. A intrat in cercuri dubioase, care i-au permis sa ia legatura cu unii dintre cei mai periculosi traficanti de droguri.

like facebook, suceava, news, stiriReteaua se intindea pe tot mapamondul, iar castigurile erau uriase. S-a plimbat prin toata lumea stiind clar in ce s-a bagat. Banii pe care i-ar fi castigat l-ar fi aranjat pentru o perioada buna de timp. Insa lucrurile nu au iesit cum si-ar fi dorit. Si-a dat seama prea tarziu ca a fost un simplu pion de care s-au folosit adevaratii beneficiari ai traficului de droguri. Finalul era previzibil: a infundat puscaria. Nu cunostea pe nimeni, rudele nu au fost anuntate, trebuia sa se descurce pe perioada pedepsei. In randurile de mai jos, povestea dura a lui Iulian, recent eliberat din penitenciar, scrie Buna Ziua Iași.

În 2006, când avea 18 ani, tânărul a plecat din Suceava pentru a studia la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”. În 2013, pe fondul unei relatii sentimentale esuate, dar si a imposibilitatii de a se intretine in Iasi, Iulian face primii pasi spre o lume pe care n-ar mai vrea sa o cunoasca.

“In acea perioada am lucrat in constructii, dar se platea foarte prost. Lucram si eu inca mai primeam pachete si bani de la mama. Deceptia cea mai mare a fost ca-i ceream bani. Am auzit ca se faceau bani in strainatate din transportul drogurilor. Aveam cunostinte care au facut asta. Am zis «da’ ce, eu is mai prost?». Primeai 8.000 de euro pentru un transport. Am intrat in legatura cu cine trebuia si au fost de acord. Am fost pregatit pentru un transport. Mi s-a facut pasaport si am fost trimis spre Italia”, spune Iulian.

Primul semn care i-a aratat ca treaba nu e buna a fost cand la aeroport i-a fost refuzata geanta deoarece era prea voluminoasa. S-a trezit cu lucrurile intr-o punga. Ulterior, a ajuns in Italia. A calatorit prin Torino si Milano unde s-a intalnit cu un anumit Luca, care i-ar fi spus ca trebuie sa duca un pachet in Franta.

Conform descrierii, acestia aveau un comportament normal, de multe ori prea bisericosi, deoarece invocau des numele lui Iisus. Insa, planul a fost schimbat brusc. A fost trimis in Brazilia. “Aveam un telefon cu o cartela si asteptam un semnal. Am fost sunat. Discutam numai in engleza. Mi s-a spus sa cobor din hotel ca vine cineva sa ma ia. Era un taxi. Soferul stia ce trebuie sa faca. Am ajuns intr-un ghetou din Sao Paolo, la un apartament unde erau patru nigerieni. Am stat cateva zile cu ei. Nu stiu cum ii cheama, ei vorbeau numai in limba lor. Din ce mi-am dat seama, era un sef printre ei”, mai spune tânărul.

Citește continuarea aici

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*