Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Jandarmii suceveni vor asigura ordinea la evenimentele din weekend. Ce manifestări vor avea loc

În perioada 10-12 august a.c., aproximativ 25 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura zilnic măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în municipiul Suceava, în zonele în care se desfăşoară evenimentele cultural-artistice “Black and White Motor Fest 2018”.

like facebook, suceava, news, stiriDe asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine în vederea desfăşurării în condiții de siguranță a următoarelor manifestări: evenimentul “Ateliere de lucru – Meșteșuri populare”, organizat în zona Muzeului “Obiceiurilor Populare din Bucovina” din mun. Gura Humorului, perioada 08-12 august 2018;
marșul pe biciclete pentru conștientizarea autismului, organizat în mun. Suceava în ziua de 10 august 2018; evenimentul „Hard Enduro Bucovina”, organizat în comuna Sadova, în zilele de 11 și 12 august 2018; competiția de pescuit sportiv “Moldova Trout Cup II”, organizată în comuna Ciocănești, în zilele de 11 și 12 august 2018; concursul de alergare montană “Hit the egg – Oușorul Challenge”, în ziua de 11 august 2018; manifestările religioase prilejuite de Hramul Mănăstirii Hagigadar, în ziua de 12 august 2018; manifestările religioase organizate de Biserica după Evanghelie în mun. Gura Humorului, în zilele de 12 și 13 august 2018; evenimentul de promovare a mersului pe bicicletă din mun. Suceava, în ziua de 12 august 2018; manifestările religioase dedicate aducerii icoanei Sf. Mare Mucenic Pantelimon în comuna Dolhești, în ziua de 12 august 2018; manifestările religioase prilejuite de sfințirea Bisericii “Sf. Gheorghe” în localitatea Gulia, în ziua de 12 august 2018; manifestările religioase prilejuite de Hramul Sanctuarului Catolic din comuna Cacica, în zilele de 14 și 15 august 2018; festivalul “Baia file de istorie” ediția XXXVII, din comuna Baia, în ziua de 15 august 2018; manifestările cultural-artistice prilejuite de ziua comunei Adâncata, în ziua 15 august 2018; festivalul “Din obcini cântec răsună”, din comuna Moldovița, în ziua de 15 august 2018; manifestările religioase prilejuite de Hramul Mănăstirii Putna, în ziua de 15 august 2018; manifestările cultural-artistice prilejuite de ziua comunei Satu MAre, în ziua 15 august 2018; festivalul “Național al păstrăvului” ediția XV, din comuna Ciocănești, în ziua de 15 august 2018; manifestările cultural-artistice prilejuite de ziua orașului Vicovu de Sus, în ziua 15 august 2018;, manifestările cultural-artistice prilejuite de hramul localității Bădeuți, în ziua 15 august 2018; Festivalul de Artă Medievală, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 16-19 august 2018; manifestările religioase prilejuite de Hramul Mănăstirii Slătioara, în zilele de 18 și 19 august 2018; manifestările religioase prilejuite sfințirea bisericii din localitatea Bădeuți, în ziua de 19 august 2018.

În vederea prevenirii unor incidente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă participanților la manifestări să respecte precizările organizatorilor și ale jandarmilor, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să aibă un comportament decent, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine.
Totodată, jandarmii vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, iar efectivele posturilor de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei privind organizarea activităţilor de picnic, a normelor de mediu şi a celor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*