Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Măsuri luate de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava pentru prevenirea pestei porcine

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a luat o serie de măsuri pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Suceava.

Acestea au fost prezentate în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural și presupun instituirea de filtre de control şi dezinfecție, desfășurarea misiunilor de monitorizare pe timp de noapte, cu aparatură de termoviziune, în vederea identificării pătrunderii porcilor mistreți de pe teritoriul Ucrainei şi Moldovei, dialog continuu cu autoritățile veterinare pentru crearea unui sistem eficace de raportare a bolii.
like facebook, suceava, news, stiri
Totodată, s-au luat măsuri de verificare a produselor din carne, furajelor de pe fondul de vânătoare sau alte deşeuri care pot transmite pesta porcină. Acestea pot intra în ţară numai cu autorizaţie eliberată de autoritatea veterinară competentă teritorial.

S-a întărit controlul în punctele de trecere a frontierei de stat asupra produselor de origine animală aflate în bagajele persoanelor şi în coletele sosite în ţară.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*