Joi 27 Februarie 2020, Actualizat 12:00 am

 

Un deputat de Suceava, în topul celor mai bogați parlamentari

Averile celor 465 de senatori şi deputaţi nu sunt estimate doar în terenuri, conturi bancare şi maşini, ci şi în icoane, sculpturi, picturi, timbre şi ceasuri care pot valora sute de mii de euro.

like facebook, suceava, news, stiriDeclaraţia de avere pe care o completează anual îi obligă pe parlamentari spună tot ceea ce înseamnă „bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 euro”, după cum e specificat în formularul tip de pe site-urile celor două camere ale Parlamentului, scrie Mediafax.

Dintre cei 329 de deputaţi, în topul celor mai bogaţi la capitolul ”bunuri preţioase”, se află trei social-democraţi, printre care un sucevean. Este vorba despre Eugen Bejinariu, cu un total de 134 000 euro din: colecţie de artă – gravuri, desene, picturi (86 000 euro); obiecte de artă şi cult (3 000 euro); obiecte decorative – vaze etc (34 000 euro); ceasuri (11.000 euro).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*