Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Peste 6.500 de pensionari suceveni au făcut împrumuri la CAR Pensionari pentru a-și repara locuințele sau pentru intervenții chirurgicale

Peste 6.500 de pensionari suceveni au făcut împrumuri la CAR Pensionari pentru a-și repara locuințele, pentru a-și cumpăra mâncare sau medicamente ori pentru intervenții chirurgicale

Potrivit unui comunicat al CAR Pensionari, în perioada ianuarie-iunie 2018, numarul membrilor care au beneficiat de ajutoare banesti nerambursabile a ajuns la 1791 membri, cu o valoare de 352.000 lei. Urmasii legali ai membrilor decedati, primesc din partea CAR Pensionari Suceava ajutoarele de deces cuvenite, care se calculeaza in functie de vechimea in ani, ca membri ai Casei, a persoanelor decedate si de contributia lunara depusa de acestea cat timp s-au aflat in viata. Totodata, se restituie urmasilor si sumele care au fost depuse de membrii respectivi cu titlu de cotizatii lunare.

like facebook, suceava, news, stiriActivitati deosebite au avut si continua sa aiba loc la Cabinetele de servicii si analize din cadrul CAR Pensionari Suceava unde, in primele sase luni , un numar de 3688 membri ai Casei au beneficiat, in mod gratuit,sau partial subventionate de servicii medicale, efectuate cu toata atentia si solicitudinea, constand in: consultatii, controlul glicemiei, controlul tensiunii arteriale si al colesterol trigliceride..

Frizeriile apartinind CAR Pensionari Suceava, care functioneaza in trei locatii, continua sa ofere servicii de calitate si la preturi mai mici fata de tarifele practicate de unitatile similare din municipiul Suceava, numarul clientilor care au beneficiat de serviciile de frizerie crescand in aceiasi perioada la 5275 persoane.

Împrumuturile rambursabile, cărora li se mai spune și „colacul de salvare“ de către vârstnicii cu nevoi presante, au fost pentru procurarea alimentelor, medicamentelor sau pentru reparații la locuințe, pentru intervenții chirurgicale, pentru lucrări agricole etc. Împrumuturile se acordă începând din luna sau chiar din ziua înscrierii ca membru, cu dobânzi convenabile, dar fără comisioane sau alte costuri suplimentare. Mărimea împrumutului poate fi de maxim sase ori fondul social depus; restituirea împrumuturilor se face în cel mult 4-36 de rate lunare consecutive, iar celor care rambursează împrumutul înainte de termenul convenit prin contract prin rate consecutive fara restante, dobânda depusă anticipat la primirea împrumutului, se recalculează, iar diferența rezultată se restituie operativ beneficiarului de împrumut; se pot acorda și împrumuturi prin refinanțare, sumele nerestituite din împrumuturile anterioare reținându-se din noul împrumut făcut prin refinanțare, precum si majorarea fondului social.

Astfel la CAR Pensionari Suceava, in perioada ianuarie- iunie 2018,un numar de 6.591 de membri ai Asociatiei au beneficiat de imprumuturi rambursabile, in valoare de 28 milioane lei, iar 982 de persoane au dat acceptul sa devina membri ai asociatiei.

Consiliul Director precum si salariati de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor vor actiona neabatut pentru buna functionare a modalitatilor de ajutorare si intrajutorare aflate in derulare, pentru gasirea si promovarea unor noi mijloace de sprijinire a membrilor Casei”, susține președintele CAR Pensionari, Cezar Telescu.

Presedintele Cezar Telescu susține că mizeaza totusi pe intelepciunea autoritatilor locale, parlamentarilor, sau guvernanti care, „scapa uneori din vedere dezideratele, cerintele, nevoile celor in varsta, uitind sa-si intoarca privirile spre ei, iar cu ocazia diferitelor evenimente organizate refuzind la invitatia de a transmite chiar si un mesaj de salut acestora, deoarece cel putin in ultimi cinsprezece ani Primaria Municipiului Suceava, Consiliului Local al Municipiului Suceava nu au organzat evenimente dedicate persoanelor in varsta, asteptam provocare si prin Directia de Asistenta Sociala, care exista in Organigrama”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 6.500 de pensionari suceveni au făcut împrumuri la CAR Pensionari pentru a-și repara locuințele sau pentru intervenții chirurgicale | Moldova24

Lăsați un comentariu

*