Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu, la Milișăuți

Guvernul României a alocat, joi 12 iulie 2018, întreaga sumă solicitată pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații, în valoare de 5.483.000 milioane lei.

La Milișăuți, vineri 13 iulie au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu peste râul Suceava, ca variantă pentru podul pe DN 2H, care în prezent este închis pentru traficul auto și pietonal.
Podul provizoriu se va realiza prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi, 12 iulie 2018, între Primăria Orașului Milișăuți și un agent economic.

like facebook, suceava, news, stiriAceastă soluție a fost discutată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, întrunit la data de 11 iulie, și aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local Milișăuți, din data de 12 iulie 2018.
Se estimează că lucrările la podul provizoriu vor fi finalizate la mijlocul săptămânii viitoare.

Referitor la lucrările de reparații la podul peste râul Suceava de pe DN 2 H, care intră în competența Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că nu se poate merge în regim de urgență cu procedura de achiziții, întrucât au fost înaintate 4 oferte, care se deschid astăzi, iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestațiile.

Prefectura Județului Suceava continuă demersurile în vederea alocării de fonduri necesare remedierii distrugerilor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase, din perioada 28 iunie-9 iulie 2018.

La solicitarea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice- MDRAP, pentru a se evita dubla finanțare, au fost scăzute din raportările primăriilor sumele pentru obiectivele de investiții prinse prin PNDL și PNDL2. În acest context, suma necesară celor 53 de UAT-uri pentru remedierea pagubelor provocate de inundații în infrastructură se cifrează la 36.445.000 lei.

Potrivit Direcției Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor agricole, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din lunile iunie-iulie 2018, este de 136.300 lei. A fost afectată o suprafață de 1280 ha, cele mai mari pagube fiind la culturile de porumb, grâu și secară.
Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu, la Milișăuți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*