Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

Indivizii care s-au bătut cu săbii și cuțite, pe terasa unui restaurant, au fost condamnați. Ce pedepse au primit

Indivizii care s-au bătut cu săbii și cuțite, pe terasa restaurantului Imperial din Fălticeni, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Suceava.

Constantin Muscă, de 49 de ani, și Gheorghe Nechifor, de 43 de ani, au primit câte șapte ani și opt luni de închisoare pentru tentativă de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, până la jumătatea lunii august 2017 între persoana vătămată A.L. și inculpaţii Muscă Constantin și Nechifor Gheorghe nu au existat neînţelegeri, ancheta stabilind că relaţiile dintre aceste persoane erau relativ normale. Ulterior datei de 20 august 2017 între persoana vătămată şi grupul său de prieteni din comuna Bogdăneşti, respectiv între inculpaţi şi grupul lor de prieteni din Fălticeni, au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă.

VIDEO! Bătaia cu bâte și săbii dintre interlopii din Fălticeni a fost filmată

Din cercetări a rezultat că în ziua de 22 august 2017 persoana vătămată A.L. a avut un incident cu inculpatul Muscă Constantin, iar în ziua de 23 august 2017 tot aceasta l-a agresat pe inculpatul Nechifor Gheorghe.

În cursul zilei de 24 august 2017 atât inculpaţii cât şi persoana vătămată au circulat prin mai multe locuri din municipiul Fălticeni, fiecare urmărind să se întâlnească cu celelalte persoane.

S-a stabilit în cadrul anchetei că în seara zilei de 24 august 2017, în jurul orei 19:30, inculpatul Nechifor Gheorghe se afla pe terasa unui restaurant din municipiul Fălticeni, având asupra sa un sac din rafie în care se puteau observa unul sau mai multe obiecte contondente.

Din cercetări a rezultat că ulterior orelor 20:00 inculpatul Nechifor Gheorghe l-a contactat pe coinculpatul Muscă Constantin şi amândoi s-au deplasat pe terasa aceluiași restaurant; inculpatul Nechifor Gheorghe a fost observat de martorii oculari având asupra sa acelaşi sac din rafie.

La ora 22:12 în același local a intrat persoana vătămată A.L., urmat de mai multe persoane.
Observându-l pe A.L., după un scurt schimb de replici, inculpaţii Nechifor Gheorghe și Muscă Constantin au scos din sacul de rafie două săbii artizanale și s-au năpustit asupra victimei cu intenția de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului. Pentru a se apăra de atacul acestora, persoana vătămată a luat un scaun cu care a reușit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la membrele superioare și la coapsa piciorului stâng.

La momentul respectiv pe terasa localului se aflau aproximativ 20-40 persoane, cele mai multe dintre acestea s-au speriat şi au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre aceste persoane au încercat să-i tempereze pe agresori, exercitând acte de violenţă (de intensitate redusă) asupra acestora.

Pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea şi liniştea publică, incidentul generat de cei doi inculpaţi a produs distrugeri în localul public.
Persoana vătămată a reuşit într-un final să părăsească zona terasei, s-a urcat în maşina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul municipal Fălticeni. Ulterior persoana vătămată a fost transferată la Spitalul clinic de urgență „Sf. Spiridon” din municipiul Iași, unde a rămas internată până la data de 28 august 2017.

Medicul legist care a examinat victima a stabilit că aceasta a prezentat plagă tăiată faţa volară pumn şi mână stângă cu secţiune de arteră ulnară, nerv ulnar, nerv median şi tendoane flexoare superficiale degete 2-3 şi profund deget 2; plagă tăiată faţa dorsală 1/3 medie cu 1/3 proximală antebraţ stâng. S-a apreciat că sunt necesare în vederea vindecării un număr de 65-70 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minim 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante).


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Indivizii care s-au bătut cu săbii și cuțite, pe terasa unui restaurant, au fost condamnați. Ce pedepse au primit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*