Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi indivizi judecați după un scandal la un magazin. Un bărbat a primit o lopată în cap

Doi indivizi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

like facebook, suceava, news, stiriPotrivit anchetatorilor, la data de 09 iunie 2018, în jurul orei 21:00, persoana vătămată s-a deplasat la un magazin mixt din zona rurală a judeţului Suceava, în continuare consumând o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice. La ora 21:59 persoana vătămată a ieşit din magazin şi s-a întâlnit cu cei doi inculpaţi şi cu încă o persoană, martorîn dosar. I-a observat şi, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, le-a adresat câteva cuvinte, cel mai probabil expresii jignitoare, totodată şi cele trei persoane i-au răspuns în acelaşi mod, după care s-au îndepărtat de locul respectiv şi s-au deplasat spre zona luminată din faţa intrării în magazin.

Persoana vătămată s-a deplasat către intrarea în magazin, a ajuns la colţul peretelui din sticlă al magazinului şi a observat în faţa sa o persoană pe care, fără motiv, a lovit-o uşor cu palmele peste urechi, după care a intrat în magazin.

Un alt martor a observat acest act de violenţă, a pătruns apoi în interiorul magazinului mixt, s-a apropiat de persoana vătămată şi i-a reproşat incidentul anterior cu o persoană care nu i-a făcut absolut nimic. În momentele imediat următoare, persoana vătămată şi martorul menţionat au început să poarte o discuţie mai aprinsă, în contradictoriu, legată de acest act “reprobabil” comis de persoana vătămată.

Al doilea inculpat a remarcat discuţia legată de incident, a părăsit interiorul magazinului şi a pus pe capota unei maşini cumpărăturile pe care le făcuse anterior, a revenit în magazin, s-a apropiat de persoana vătămată şi i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în zona feţei.

Imediat după acest act de violenţă atât al doilea inculpat cât şi celelalte persoane care se aflau în interiorul magazinului, printre care şi primul inculpat, au părăsit incinta localului şi s-au oprit în dreptul intrării în magazinul mixt.

După puţin timp, persoana vătămată a ieşit din magazin, s-a oprit chiar în dreptul uşii, observând foarte clar cum în faţa sa se află un grup format din mai mulţi tineri, şi cel mai probabil a proferat expresii jignitoare la adresa acestora. Primul inculpat, care aştepta de fapt momentul ieşirii victimei din magazin, a apucat cu ambele mâini coada din lemn a unei lopeţi, a ridicat-o deasupra capului său, s-a năpustit asupra victimei și i-a dat cu lopata în cap.

Urmare acestei lovituri puternice, victima a căzut pe spate, pe un plan dur, rămânând acolo în stare de inconştienţă timp de aproximativ 2 minute. Duritatea loviturii aplicate victimei, zgomotul produs de acest impact violent precum şi zgomotul produs de căderea corpului pe un plan dur, au fost auzite inclusiv din interiorul magazinului de persoanele aflate acolo.

După aproximativ 2 minute persoana vătămată şi-a revenit, s-a ridicat de pe holul magazinului şi a pornit singură spre domiciliul său, situat în apropiere la circa 200 metri distanţă. În locul respectiv a fost găsită ulterior de către lucrătorii de poliţie, care au luat măsuri în vederea transportării la Spitalul judeţean de urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Din cercetări a rezultat că la această unitate medicală victima a primit asistenţă medicală de urgenţă iar după câteva ore, în dimineaţa zilei de 10 iunie 2018, a fost externată.

„Medic legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că aceasta a prezentat echimoze (care necesită în vederea vindecării 1-2 zile de îngrijiri medicale), tumefacţii (care necesită în vederea vindecării 2-3 zile de îngrijiri medicale), excoriaţii (care necesită în vederea vindecării 3-4 zile de îngrijiri medicale), plagă contuză epicraniană (care necesită în vederea vindecării 10-12 zile de îngrijiri medicale). Leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp şi mijloc contondent urmată de cădere. Leziunile nu au fost de natură să pună în primejdie viaţa victimei. Se impune a fi reţinut că atitudinea şi comportamentul celor doi inculpaţi, care au exercitat în mod separat actele de violenţă asupra victimei, au fost de natură a induce o stare de temere martorilor oculari, tulburând în acest mod ordinea publică”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*