Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Se lucrează la remedierea avariei produsă de inundații la magistrala de gaz Suceava- Rădăuți

Se lucrează la remedierea avariei de la Magistrala de gaz Suceava-Rădăuți și la evaluarea pagubelor produse de inundații.

like facebook, suceava, news, stiriPotrivit prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi, pentru remedierea avariei produse   la Magistrala de gaz Suceava-Rădăuți,  în prezent echipele Delgaz Grid lucrează la devierea râului Suceava, pentru a putea interveni la conducta de gaz care subtraversează râul.

Alimentarea cu gaz a consumatorilor casnici și a instituțiilor publice din Rădăuți a fost  preluată de către  un operator privat, chiar de la data producerii fisurii în conductă.

Suceava s-a aflat, timp de 2 zile, sub avertizare cod portocaliu de precipitații și hidrologic, timp în care au fost mobilizate, în zonele afectate de inundații, toate efectivele umane de la instituțiile din subordinea Ministerului de Interne și de la celelalte structuri, care au intervenit exemplar la fața locului.

Vreau să mulțumesc pompierilor, polițiștilor, jandarmilor, și celorlalte structuri –SGA, Delgaz, ACET, Trans Gaz – care au intervenit în cele două zile”, a spus prefectul Mirela Adomnicăi.

Sâmbătă, 30 iunie, cu sprijinul Delgaz s-a reluat alimentarea cu apă, prin stațiile I, II ale ACET-ului, de la Baia, astfel că în municipiul Fălticeni furnizarea apei potabile nu a fost întreruptă.

La Stația de captare a apei de la Berchișești, unde s-a produs o ruptură în digul de protecţie, s-a intervenit cu sprijinul echipelor de la ACET și al Societății de Construcții “Calcarul Pojorâta”. Aceasta din urmă a adus în zonă 10 mașini cu arocament, astfel că fisura din digul de protecție a fost reabilitată până la înălțimea digului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*