Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Patru persoane și sute de oi izolate de ape. Două gospodării au fost incendiate de trăsnet, iar mai multe curți și beciuri inundate

Ploile torențiale, care au cuprins județul Suceava, au adus probleme în mai multe localități. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, un copac a căzut în drum între localitățile Gălănești și Voitinel, în comuna Slatina, satul Găinești, au fost inundate zece curți, două anexe și nouă beciuri, iar la Câmpulung Moldovenesc au fost două podețe colmatate, o curte și un beci inundate.

De asemenea, două anexe din gospodării din Mușenița au fost lovite de trăsnet au ars.

La Forăști, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și a intrat într-o curte a unei gospodării. Cele două persoane aflate în interior au rămas încarcerate. Acestea au fost extrase de un echipaj de descarcerare și au fost duse la spital.

Patru persoane și aproximativ 400 de oi au rămas izolate între ape, în localitatea Valea Moldovei.

„Inițial, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a trecut peste apă două persoane, celelalte două rămânând să aibă grijă de animale. Apoi, pompierii militari împreună cu lucrătorii SVSU Valea Moldovei au salvat cele două persoane și cele aproximativ 400 de oi, care au fost trecute peste apă în siguranță. Nimeni nu a suferit leziuni și nici nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții ISU Suceava.

Până vineri, 29 iunie, la ora 21.00, județul Suceava se află sub cod galben de furtuni. În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.
Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

like facebook, suceava, news, stiriPotrivit meteorologilor, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*