Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Trei suceveni condamnați într-un mega-dosar de contrabandă

Trei suceveni au fost condamnați într-un mega dosar de contrabandă. Un bărbat de 48 de ani, unul de 37 de ani și unul de 63 de ani și-au primit pedepsele alături de alți patru membri ai unei grupări specializată în contrabandă și camătă.

Decizia de condamnare a membrilor grupării a rămas definitivă după o decizie a Curții de Apel Brașov, care a menținut hotărârea Tribunalului Covasna.

like facebook, suceava, news, stiriDosarul în care au fost cercetați cei trei suceveni a fost instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna.

I.L.L., 48 ani, din județul Suceava, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de “constituirea unui grup infracţional organizat” şi “contrabandă”; C.L.V., 37 ani, din județul Suceava, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de “contrabandă”; C.N., 63 ani, din județul Suceava, a fost condamnat la 2 ani, 4 luni şi 5 zile de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de “fals în înscrisuri sub semnătură privată”, “participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, “uz de fals” şi “participaţie improprie la fals intelectual”.

De asemenea, B.J.E. , 54 ani, din Covasna, a fost condamnat la 6 ani, 8 luni şi 20 de zile de închisoare,  B.H.B., 26 ani, din jud. Covasna, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, S.G., 48 ani, având o funcţie de conducere în cadrul unei agenţii bancare din jud. Covasna, a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare şi la un termen de supraveghere de 2 ani, N.M., 48 ani, din jud. Covasna, a fost condamnată la 10 luni şi 20 zile de închisoare cu suspendare şi la un termen de supraveghere de 2 ani.

„În cadrul dosarului penal, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra sumei de 470.000 lei şi asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de 40.000 euro. Prejudiciul cauzat bugetului de stat reprezentând taxe vamale, accize ţigarete şi TVA, a fost în valoare de 407.000 lei”, susține procurorul DIICOT Covasna, Creola Neagu.

Sucevenii, alături de persoanele din Covasna, au creat în vara lui 2013 un grup infracțional în scopul obţinerii unor venituri ilicite prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor aferente în detrimentul bugetului consolidat al statului, prin contrabandă. Deci gruparea infracţională a subzistat până la intervenţia organelor judiciare, la data de 24.06.2014, aceasta având continuitate şi o structură determinată, cu roluri bine conturate pentru membrii săi, genul  activităţii infracţionale desfăşurate fiind strict determinată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*