Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

A IIa ediție a Programului Ștefanian începe duminică. Ce evenimente vor avea loc

Duminică 24 iunie, în Cetatea de Scaun a Sucevei debutează cea de a II–a ediție a Programului Ștefanian, cu acțiuni incluse în calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

La ora 17:00, slujbă de pomenire a Domnilor Moldovei, în capela Cetății.

La ora 18:00, primire mesaje ctitorii ștefaniene.

La ora 18:30, în curtea interioară a Cetății de Scaun, teatru istoric – ,,Alexandru Lăpușneanu”, adaptare de Marius Rogojinschi după nuvela lui Costache Negruzzi, în interpretarea Teatrului ,,Vasilache” din Botoșani.

like facebook, suceava, news, stiriProgramul Ștefanian, ediția 2018, se încheie cu un pelerinaj la Mânăstirea Putna pe 2 iulie când se comemorează 514 ani de la moartea celui care este considerat cel mai mare român, voievodul Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pelerinii sunt așteptați dimineață, începând cu ora 7:30, la intrarea în Putna pentru a merge pe jos până la Mănăstire unde vor participa la Sfânta Liturghie, la ceremonia comemorativă de cinstire a Marelui Nostru Voievod și Sfințirea Portalului Memorial Golgota Neamului – ,,Fântâna Albă”.

In cadrul Programului vor avea loc evenimente în localități din țară, din Republica Moldova și din Ucraina unde sunt conservate ctitorii ale voievodului Ștefan cel Mare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A IIa ediție a Programului Ștefanian începe duminică. Ce evenimente vor avea loc | Moldova24

Lăsați un comentariu

*