Duminică 03 Martie 2024, Actualizat acum 62 zile 12:00 am

Forbes: Suceava, pe locul 13 în topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România

Suceava se află pe locul 13  în topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România. Topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România a ajuns la a șasea ediție.

like facebook, suceava, news, stiri„Metodologia prin care au fost departajate orașele – am analizat pe de o parte reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă, dar și rezultatele înregistrate la nivelul întregului județ – este bazată pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ”, potrivit Forbes.

Pe locul 1 este Bucureștiu, pe 2 Timișoara, pe 3 Cluj Napoca, pe 4 Brașov, Iașiul este pe locul 10, iar Suceava pe 13.

Oficialitățile din Suceava au spus pentru Forbes România că turismul este principala oportunitate de dezvoltare a orașului, în condițiile în care municipiul a primit distincția de „Destinație europeană de excelență” din partea Comisiei Europene. Cea de-a doua oportunitate o reprezintă crearea unui Parc Economic Industrial, prin înființarea acestui parc industrial, astfel încât să atragă investitori.

Cea de-a treia oportunitate de dezvoltare a Sucevei este „Green City – oraș poluare 0”, având trei direcții: electromobilitatea (14 automobile electrice pentru autorități și 10 biciclete electrice, precum și infrastructura pentru încărcarea și închirierea acestora), managementul modern și eficient al iluminatului public și biomasa, centrala termică a Sucevei fiind pe biomasă.

De asemenea, pentru acest an, oficialitățile municipiului au alocat aproape 200 de milioane de lei pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, Suceava fiind unul dintre punctele centrale ale aniversării naționale (28 noiembrie, Unirea Bucovinei cu România).

La începutul acestui an, cea mai cunoscută afacere românească din județul Suceava, înghețata Betty Ice, fondată și deținută de Vasile Armean, a devenit pe gustul Unilever South Central Europe. Compania a fost preluată printr-o tranzacție estimată la 80-100 de milioane de euro.

Betty Ice a ocupat și locul secund în Top Forbes 500 companii 2017, pe baza datelor din 2016, datorită unui profit net de 23,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei. Cel mai mare business autohton din județ este Iulius Mall Suceava, care a generat un profit de 95,8 milioane de lei, la afaceri de 39,8 milioane de lei.

În total, 11 companii din județ au intrat în acest top, cumulând un profit net de aproape 218 milioane de lei, la afaceri de aproape 1,1 miliarde de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*