Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Patronii Duo Mat Retail, puși sub control judiciar. Ce au descoperit procurorii

Cei doi administratori ai firmei Duo Mat Retail, care au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții, joi, au fost puși, vineri, sub control judiciar. Daniel Mihail Crețu și Iuliana Nimigean sunt cercetați pentru  delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada ianuarie 2016-mai 2017, inculpaţii Daniel Mihail Crețu și Iuliana Nimigean, în calitate de administratori, şi-au însuşit în interes personal, prin acţiuni succesive, suma de aproximativ 1.727.455,82 lei, din gestiunea societăţii D.M.R. S.R.L., cu sediul în municipiul Suceava, societate care are ca obiect principal de activitate comerţ cu ridicata de material lemnos, materiale de construcţii şi echipamente sanitare şi au întocmit în fals înscrisuri ce atestau operaţiuni fictive, care au fost ulterior înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii.

like facebook, suceava, news, stiriTotodată, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestora în vederea recuperării pagubei produse prin comiterea infracţiunilor.

În cauză, urmărirea penală este efectuată de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.

Administratorii unei firme, reținuți în urma unor percheziții. Au fraudat 157 de persoane, clienți ai firmei


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Patronii Duo Mat Retail, puși sub control judiciar. Ce au descoperit procurorii | Moldova24
  2. Păgubiţi nemulţumiţi că oamenii legii nu au pus sechestru asigurator pe bunurile unor oameni de afaceri suceveni acuzaţi de delapidare şi fals | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*