Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Două gospodării cuprinse de un incendiu violent. Șapte autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea focului

Foto: Andrei Tofan

Un puternic incendiu a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Costișa din comuna Frătăuții Noi.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu șapte autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea focului.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele dintr-o gospodărie și o parte din izolația și din acoperișul locuinței învecinate, existând pericolul de propagare la vecinătăți.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:25

La prima gospodărie, au ars un adăpost de animale, un depozit de furaje și o bucătărie de vară pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars circa 5 tone de fân și 10 metri cubi lemn de foc și s-a degradat acoperișul bucătăriei pe aproximativ 30 de metri pătrați. În incendiu au pierit două vaci și 20 de păsări de curte.

La locuința învecinată, au ars parțial izolația exterioară (90 mp) și astereala din lemn a acoperișului (35 mp).

Incendiul a izbucnit din depozitul de furaje, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa de locuit și alte două anexe din prima gospodărie, locuința învecinată și anexele aferente, precum și alte două case aflate în imediata apropiere, susțin reprezentanții ISU Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*