Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Au început din nou acțiunile de căutare a salvamontistului Sorin Pandelea, dispărut în avalanșa din Călimani

Au început din nou acțiunile de căutare a salvamontistului Sorin Pandelea, dispărut în avalanșa din Călimani pe 1 decembrie 2017. Echipaje ale Salvamont Suceava, Neamt si Vatra Dornei au reinceput cautarile salvatorului montan Sorin Pandele încă de joi.

„La fata locului am gasit din nefericire un strat de zapada extrem de compactat, de duritatea cimentului , rezultatul mai multor avalanse care s-au succedat in timpul iernii. Din punct de vedere a grosimii stratului ( 5 metri) practic ne aflam la nivelul declansarii primei operatiuni de cautare. S-a sondat din nou , s-a cautat cu echipaje canine zona limitrofa ( in masa jneapanului ) unde zapada s-a topit practic din nou s-a facut tot ce este posibil pentru gasirea celui disparut. Salvamontistii din Suceava vor reveni din trei in trei zile sa faca o evaluare, dar estimam ca stratul cimentat de zapada se va topi in trei saptamani, poate o luna, in functie de conditiile meteo”, precizează reprezentanții Salvamont Neamț.

like facebook, suceava, news, stiriSalvatorii de la Dorna au instalat o camera wireless, alimentata cu panouri solare si o sonda de proba pentru a putea vedea in timp real evolutia stratului de zapada.

Salvamontistul prins de avalanșă în Călimani, căutat cu un detector Recco și de zeci de persoane. Ce au găsit


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*