Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Operațiune de amploare în Parcul Național Călimani. Polițiștii au dat peste 50 de amenzi

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din Poliţia Română au organizat o amplă acţiune, la nivel teritorial, în judeţele Mureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, pe linia verificării legalităţii operaţiunilor de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani şi zonele adiacente.

Au fost confiscaţi peste 900 de mc. de material lemnos şi au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 150.000 de lei.

like facebook, suceava, news, stiriÎn perioada 25 – 27 aprilie a.c., poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de ordine publică, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au efectuat verificări, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, cu privire la legalitatea operaţiunilor de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani şi zonele adiacente, precum şi a celor de depozitare, transport şi comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone.

În urma verificărilor efectuate, în zonele de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani, au fost constatate 5 infracţiuni, 4 dintre acestea la Legea 46/2008 – Codul Silvic şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute în OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos şi 8 depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 150.000 de lei şi au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 de mc. de material lemnos.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, al Gărzii Forestiere, al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I..


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*