Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Salvamontiști cu câini specializați în căutări prin zăpadă, din Suceava, chemați în masivul Făgăraș pentru căutarea turiștilor dispăruți

Salvamontiști cu câini specializați în căutări prin zăpadă, din Suceava, au fost chemați la Brașov pentru căutarea celor trei turiști dispăruți în Masivul Făgăraș.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului Județean Brașov. Potrivit acestora, este vorba de doi bărbaţi, unul de 62 de ani şi 64 de ani şi un tânăr de 18 ani.

like facebook, suceava, news, stiriDispariţia lor a fost sesizată la începutul săptămânii trecute de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că maşina cu care cei trei bărbaţi a ajuns în zona stă nemişcată de câteva zile.

Pericolul este cu atât mai mare cu cât s-au produs și avalanșe.

Potrivit Observator, Raed Arafat a declarat că cel mai probabil cei trei turiști au fost surprinși de o avalanșă și că este greu să se ajungă în zonă, chiar și cu elicopterul.

“Nu se poate ajunge nici cu elicopterul, pentru că se poate declanşa o nouă avalanşă. Vom decide împreună cu salvamontiştii cum vom proceda pentru recuperare. Din informaţiile pe care le avem, cei trei turişti ar fi fost surprinşi de o avalanşă. Este un risc foarte mare de avalanşe”, a spus Raed Arafat.

Arafat a precizat că turistul a fost localizat în Valea Sâmbetei, cu ajutorul unui elicopter.

”Una dintre cele trei persoane rătăcite în Munţii Făgăraş a fost identificată. Cel mai probabil, aceasta este decedată”, a spus Arafat.

Trei turişti din Iaşi au dispărut în urmă cu 7 zile în Munţii Făgăraş. Echipele de intervenţie au fost masiv mobilizate, în urma constituirii unei celule de criză, la Brașov.

Cei trei turişti sunt originiari din Iaşi. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, Octavian, şi tatăl său, Petru, şi de un prieten al familiei.

Cei trei au pornit pe 30 martie într-o expediţie de 10 zile.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Salvamontiști cu câini specializați în căutări prin zăpadă, din Suceava, chemați în masivul Făgăraș pentru căutarea turiștilor dispăruți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*