Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Pastrama de Bucovina, celebră la New York. Un sendviş servit în Manhattan are origini româneşti

Pastrama de Bucovina este servită în forma unui sendviș în New York. Aproape că nu există american care să nu fi încercat sendvişul cu pastramă. În Manhattan, cel mai faimos cartier din New York, acest preparat este vedetă… printre vedete. Staruri precum Barbara Streisand sau Danny DeVito s-au lăsat seduse de gustul românesc, potrivit Observator.

Pe străzile din Manhattan este imposibil să nu găseşti o astfel de tonetă la care se vând de la hot dog până la sendvişuri cu pastramă!

like facebook, suceava, news, stiriPuţini ştiu însă istoria celebrului sendviş. Printre clienţi, l-am găsit şi pe Constantin Ştefănescu, un român stabilit la New York.

Constantin Ştefănescu, român stabilit în New York:
Deşi are multă carne acest sendviş, merită încercat! Complet diferit faţă de ce găşeşti în Europa!

Şi totuşi, tocmai din Europa provine celebra pastramă atât de iubită peste ocean. Mai precis, din nordul ţării noastre. Se spune că imigranţii români au dus-o cu ei în America, acum mai bine de un secol.

Cei de acolo recunosc că reţeta originală vine din România, mai exact, de undeva din Nordul Bucovinei, sudul Cernăuţiului, spune Radu Rughiniş, cel care a redescoperit reţeta veche de două secole şi care vrea să o facă, din nou, celebră şi în România.

Pentru un sendviş ca la New York, aveţi nevoie de pâine ciabata sau focacia, un sos de muştar cu smântână, piept de vită maturată în crustă de condimente, telemea maturată, salată de varză murată cu chimen şi dulceaţă de ceapă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*