Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Controale de amploare în județul Suceava, cu peste 40 de polițiști, înainte de Paște

Polițiștii din structurile operative ale Poliției Municipiului Suceava dar și polițiștii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava au acționat împreună pentru ca cetățenii Municipiului Suceava să aibă parte de Sărbători Pascale în siguranță.

În perioada 04.04.2018 – 06.04.2018, între orele 09.00 – 12.00 și 16.00 – 19.00, peste 40 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică și ai Secției de Poliție Burdujeni, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Suceava – Detașamentul Mobil au participat la o amplă acțiune pe raza de competență, pe linia asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, combaterea faptelor de cerşetorie și a faptelor stradale, a infracțiunilor cu violență și a comerțului stradal ilicit.
Efectivele participante au acționat cu preponderență în zonele aglomerate, respectiv în zona Pieței Agroalimentare George Enescu, Piața Centrală, zona lăcașelor de cult, intersecțiilor din municipiu, Biserica Sf. Vineri, Mănăstirea Sf. Ioan, intersecţia Calea Obcinilor – Bd. 1 Decembrie, intersecţia Calea Obcinilor – Bd. George Enescu, zona supermarketului Lidl, zona magazinului Kaufland de pe str. Universităţii, B-dul George Enescu – zona Curcubeu, zona OMV, zona Catedralei de pe str. Mărăşeşti, Casa de Cultură, Piaţa 22 Decembrie, Parcul Central, Magazin Bucovina, zona Sellgros, zona magazinului Profi, zona Iulius Mall, Dedeman, Carrefour, Bazarul Suceava, zona magazinelor Orizont, Piața Burdujeni și Biserica Sfântu Andrei.
La acțiunea organizată au participat un număr total de 50 lucrători, din care 22 lucrători de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică, 20 lucrători din cadrul Secției de Poliție Burdujeni și 8 lucrători din cadrul I.J.J. Suceava – Detașamentul Mobil
Acțiunea a urmărit identificarea şi prinderea în flagrant a celor care apelează frecvent la mila publicului; eliminarea stării de disconfort a cetăţenilor care intră în contract cu persoanele care practică cerşetoria; realizarea unui climat de siguranţă şi securitate pe teritoriul de competenţă; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor.
De asemenea, au fost efectuate controale și verificări în piețele agroalimentare cu privire la organizarea de spații de vânzare distincte de către administrația piețelor, rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli persoane fizice deținătoare ale unui atestat de producător de minimum 40% din totalul spațiilor de vânzare existente, așa cum prevede art. 13 alin. 1 și 2 din Legea 145/2014.
Acțiunile pentru siguranța consumatorului au vizat și verificarea modalităților de respectare a prevederilor Legii 12/1990 rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite; verificarea etichetării corecte a loturilor de legume și fructe expuse spre comercializare cu precizarea denumirii produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare, așa cum prevede art. 14 alin. 3 din Legea 145/2014; identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun, alcool provenite din contrabandă; realitatea și legalitatea aprovizionărilor cu marfă în special sub aspectul utilizării de către agenții economici verificați de documente fiscale de proveniență ce au înscrise denumiri suspecte ca fiind societăți fantomă; utilizarea avizelor de însoțire a mărfurilor care sunt emise de către agenții economici din centrele en-gros către diferiți clienți cu care se află în complicitate și care după ce sunt utilizate pe durata transportului sunt returnate emitentului pentru a fi anulat și nu se mai întocmește factura fiscală, astfel niciuna dintre societăți nu se înregistrează în contabilitate cu mărfurile ce au făcut obiectul tranzacției;

În cadrul acțiunii au fost legitimate 124 de persoane și au fost atenționate/avertizate 14 persoane.
Au fost identificate și sancționate 9 persoane care apelau la mila publicului și au fost controlate 33 de bagaje.
Au fost verificate 27 de obiective, au fost testați și controlați 5 agenți de pază.
Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.120 lei.
În cadrul activităților de creștere a gradului de siguranță rutieră au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

Polițiștii de proximitate și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au mers în scările de bloc și din casă în casă, la locuințele persoanelor vârstnice și au purtat discuții cu acestea, înmânând 140 de ghiduri pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune și a furturilor din locuință.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetățenilor să adopte un comportament preventiv pentru ca Sărbătorile Pascale să fie petrecute în siguranță!

Comunicat IPJ Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*