Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Partea ucraineană caută soluții pentru finanțarea drumurilor de acces către punctele de frontieră de la Ulma și Vicov. În ce stadiu sunt lucrările pe partea română

O întâlnire de lucru între reprezentanții Consiliului Județean Suceava și cei din Regiunea Cernăuți a avut loc, marți, pe tema proiectelor transfrontaliere  în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și au participat peste 40 de specialiști și factori de decizie din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți.

Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, sunt în pregătire 13 proiecte, din care 70 % sunt la final. Consiliul Județean Suceava are proiecte în parteneriat cu administrația de la Cernăuți, fiind și alte UAT-uri din județ, Câmpulung Moldovenesc, Bilca, Siret, care vor depune proiecte comune cu parteneri din Ucraina.

like facebook, suceava, news, stiri„Am constatat un progres semnificativ de la ultima întâlnire. O veste bună vine din partea Ucraineană, premierul Volodîmîr Hroisman a început demersurile pentru a identifica soluții de finanțare a drumurilor de acces către punctele de frontieră de la Ulma – Rusca și Vicovu de Sus – Crasna. Noi am finalizat drumul la Vicov și mai avem de făcut câțiva kilometri la Ulma. Ar fi un lucru extraordinar să deschidem aceste două noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina pentru că am reuși conectarea întregii Bucovine pe zona de munte. Așa cum mai spuneam, vom face proiecte-pereche pe infrastructura de drumuri, pentru accesul în noi puncte de trecere a frontierei. Pe învățământ, pentru dezvoltarea învățământului profesional, vor iniția un proiect comun Colegiul Agricol din Fălticeni și liceul din Hliboca, iar pentru școlile speciale ne propunem să achiziționăm materiale, echipamente și aparate. Vom veni cu mai multe proiecte pe sănătate, iar pe situații de urgență, avem în vedere achiziționare de utilaje cu braț multifuncțional pentru spargerea gheții, utilaj intervenție în zona alpină, sistem de filtrare pentru asigurarea potabilității apei”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Partea ucraineană caută soluții pentru finanțarea drumurilor de acces către punctele de frontieră de la Ulma și Vicov. În ce stadiu sunt lucrările pe partea română | Moldova24

Lăsați un comentariu

*